Dans, istorie și tradiții într-o serie de spectacole de neratat, la Timișoara

Dans, istorie și tradiții într-o serie de spectacole de neratat, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Proiectul cultural „Confluențe – o abordare multidisciplinară a multiculturalității orașului Timișoara” gândit de Antonia Itineanț, o nouă prezență în echipa Unfold Motion, se dorește a fi o călătorie prin grupurile etnice care conturează „spiritul Timișoarei”, reunind dansul contemporan și dansul popular al minorităților, cu ajutorul unor forme de expresie tradiționale abordate prin mijloace artistice actuale, și va avea, începând din data de 11 august, mai multe evenimente.

„Proiectul «Confluențe» a luat naștere din dorința de a cunoaște mai bine spațiul geografic în care locuiesc, orașul Timișoara și de a asimila istoria acestuia. Fiecare eveniment din cadrul proiectului este un răspuns (sau o perspectivă) asupra temei principale a proiectului – multietnicitatea din spațiul Timișoarei. Proiectul «Confluențe» aduce împreună dansul, costumele, tradiția, istoria și comunitatea, toate relatate prin intermediul artiștilor implicați în evenimentele proiectului. De la dans până la film, trecând prin text sub forma cercetării scrise, sunt prezentate diferențele și asemănările dintre comunitățile etnice din Timișoara oferind astfel posibilitatea regăsirii identității proprii în acest spațiu”, mărturisește Antonia Itineanț, iar coregraful Teodora Tudose adaugă: „Spectacolul «Influențe» merită văzut pentru forța și sensibilitatea imaginilor vizuale pe care le propune. Pentru profunzimea muzicii care îți poate stârni emoție.


Pentru dramaturgia și parcursul personajelor care te pot face să uiți puțin de griji. Pentru influența folclorului care te duce la propriile tale origini. În final, acesta merită să fie văzut pentru că te poți pierde într-o lume în care, în cele din urmă, s-ar putea să te regăsești”.

Programul evenimentelor este următorul:

  • 11 august, premiera spectacolului de dans „Influențe”, ora 19:00, Casa Tineretului, și proiecția scurtmetrajului „Mărturii – Spațiul multietnic din Timișoara”;
  • 12 august, spectacolul „Influențe”, ora 19:00, Casa Tineretului;
  • 13 august, spectacolul „Influențe”, ora:19:30, Piața Sfântul Gheorghe;
  • 25 august, performing de costum „Prezențe”, ora 19:00, Bastionul Maria Theresia;
  • 27 august, performing de costum „Prezențe” ora 19:00, Iulius Town;
  • 28 august, proiecția scurtmetrajului „Mărturii – Spațiul multietnic din Timișoara”, ora 19:00, Bastionul Maria Theresia.

Expoziția aferentă performingului de costum va putea fi vizitată între 28 august și 3 septembrie la Iulius Town Timișoara. Intrarea la toate evenimentele este gratuită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.