Final de poveste cu taraful Budapest Gypsy Symphony Orchestra, la Zilele Culturale...

Final de poveste cu taraful Budapest Gypsy Symphony Orchestra, la Zilele Culturale Maghiare din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-741216908">

Spectacolul de final al celei de-a opta ediție a Zilelor Culturale Maghiare din Timișoara a adus duminică seara în Piața Operei din Timișoara un concert memorabil, în cadrul căruia membrii formației Budapest Gypsy Symphony Orchestra (trupă care poartă și denumirea de 100 Tagú Cigányzenekar) le-au oferit celor din public un program variat și divers. Membrii trupei sunt cu precădere de origine țigănească și pe lângă interpretări din muzica clasică din repertoriul unor artiști ca Liszt, Bartók, Brahms sau Strauss, cântă și muzică tradițională țigănească maghiară. Dar nu numai, căci spre deliciul publicului numeros care a asistat la concertul lor din Timișoara orchestra a interpretat și celebra piesă Ciocârlia, care a fost inițial culeasă și reformulată instrumental de naistul Angheluș Dinicu, și făcută celebră de către acesta împreună cu violonistul Sava Pădureanu și mai apoi a fost inclusă de George Enescu în Rapsodia Română.

Show-ul formației maghiare care a avut 63 de muzicieni pe scenă a fost unul fără cusur și a beneficiat de aplauze furtunoase, iar bis-ul oferit de artiști a demonstrat că spectacolul trupei care are în componență instrumente ca și țambal sau  clarinet, a fost unul de nota zece. Finalul ediției din acest an a prilejuit un spectacol de lasere care a prezentat istoria orașului Timișoara, după care consulul onorific al Ungariei la Timișoara, Tamas Peter a mulțumit voluntarilor pentru implicare și numerosului public pentru prezență, subliniind multiculturalitatea orașului Timișoara.

Cea de-a opta ediție a Zilelor Culturale Maghiare din Timișoara – organizate de Asociația Bastion – Várbástya – a debutat în data de 20 septembrie și a inclus o serie de concerte cu Lilla Vincze (ex Napoleon Boulevard), 8 Light Minutes, Sleepin Insomnia, Deak Bill Gyula, Vintage Dolls, Jovilagvan, Varga B Tamas, Rius Band, Tibor Cari, The Bits – Beatles Tribute Band, Mano & Gregor sau Republic. Dincolo de concerte, evenimentul a inclus lansări de carte, degustări de vinuri, un târg de produse artizanale, un festival medieval cu peste 150 de actori. Care au propus publicului o călătorie reală în epocile de demult, flashmoburi și alte actiivități culturale care au avut parte de un public numeros.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.