Timişoara, gazdă bună pentru turneele satelit de Cupă Mondială la floretă. Performanţe...

Timişoara, gazdă bună pentru turneele satelit de Cupă Mondială la floretă. Performanţe şi pentru sportivii de la CSU Poli

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-62695102">

 

Timişoara a găzduit în weekend, la sala „Constantin Jude”, două turnee satelit de Cupă Mondială la floretă. Competiţia masculină – memorialul „Romei Pellegrini” – a fost câştigată de sârbul Veljko Cuk (CSA Steaua București), în timp ce cea feminină – memorialul „Tudor Petruș” – de către americanca Zander Rhoades.

Benjamin Bodo de la CSU Politehnica Timișoara a ajuns până în turul al treilea, unde a fost eliminat, în turneul masculin internaţional, care a avut la start 96 de sportivi, dintre care 19 din România. Pe locul 2 a fost Carlos Llavador. Iar pe 3 Petar Files de la CS Rapid București și David Sosnov, reprezentant al Marii Britanii.

La feminin, Carlotta Ferrari din Italia a fost pierzătoarea din finală şi sportiva clasată în argint. În total au participat 178 de sportivi veniți din 34 de țări. Pe locul 2 a fost Carlos Llavador cu scorul de 15-11.

Medalii pentru CSU Poli în Cupă

Vineri, la Baza 2, CSU Politehnica Timișoara a câștigat medalia de argint la Cupa României, pe echipe, la floretă masculin. Echipa alb-violetă a trecut în semifinalele competiției de Rapid București cu scorul de 45-37. În finală, Poli a fost învinsă de CSA Steaua București cu scorul de 34-45. Benjamin Bodo, Nikitas Gherman și Eugen Vadaniuc au format echipa bănăţeană.

Tot în weekend, dar la Varșovia, timișoreanul Felix Dogariu, de la CSU Politehnica Timișoara, a avut cel mai lung traseu dintre floretiștii români. În circuitul european destinat cadeților, acesta a ajuns pe locul al 11-lea. Iar Mihnea Robănesu, tot de la CSU Politehnica Timișoara, a terminat pe locul 49.

„Încununăm un sfârșit de săptămână în care Timișoara a demonstrat că poate să existe pe harta mondială a sportului. Prin organizarea celor două turnee satelit de Cupă Mondială la floretă, am fost în compania unor orașe de talie, precum Amsterdam, Barcelona sau Geneva. Iar Timișoara a arătat că are sportivi care au capacitatea de a performa nu doar pe plan național, dar și în afara granițelor, prin performanțele pe care le-au obținut. Le mulțumesc tuturor celor care au susținut acest proiect pe care noi, CSU Politehnica Timișoara, l-am organizat pentru prima dată în istorie pe malurile Begăi. Avem o tradiție de peste 100 de ani pe care trebuie să o respectăm în numele orașului și a ceea ce reprezentăm: să creștem sportivi, să formăm caractere și să lăsăm în urma noastră lucruri care fac diferența”, a declarat Adrian Tal, președintele CSU Politehnica Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.