Politehnica Timişoara, fără puncte la Lipova într-un joc cu două penalty-uri şi...

Politehnica Timişoara, fără puncte la Lipova într-un joc cu două penalty-uri şi trei goluri spre final. Codrea: „Trebuie să dăm mult mai mult”

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara rămâne fără succes în meciurile oficiale din acest sezon din trei încercări. Mai mult, alb-violeţii au cedat azi la Lipova, scor 1-2, cu gazda Şoimii, după o primă deplasare în „C” cu două reprize destul de diferite. Ambele reuşite arădene au fost în urma unor faze fixe. Tudoran a irosit o lovitură de pedeapsă pentru oaspeţi la 0-2.

Şi la Lipova timişorenii care s-au deplasat în număr mare, circa 150-200 de suporteri, au dat de o bază mai cochetă decât cele din judeţul lor. Tribuna de peste 1.500 de locuri a noului stadion „Orăşenesc” a fost pe jumătate plină, mulţi amfitrioni preferând locurile de la umbră. Au fost şi efective impresionante de forţe de ordine pentru acest nivel, gazdele fiind parcă pregătite de o înfruntare UTA-Poli.

Alb-violeţii, în noul echipament de deplasare, de culoare închisă, au început ezitant. Mai mult, după niciun sfert de oră, unul dintre puţinii jucători cu experienţă din lot, Carol Taub, a ieşit de pe teren având din senin genunchiul umflat. Mai târziu în joc timişorenii l-au înlocuit şi pe Curescu, suspect de asemenea de o accidentare gravă.

Pe lângă şuturile „de control” din prima parte, Şoimii au fost cei care mai degrabă meritau un gol după primele 45 de minute. Reuşind pe finalul reprizei o presiune bună de circa 10-15 minute, cu cornere şi alte faze notabile. Dar fie Gavra nu a fost suficient de precis, fie defensiva a avut replica potrivită.

Poli a reuşit în partea secundă să împingă mai mult jocul spre poarta gazdelor. Curescu (min. 57) a scăpat în banda dreaptă dar a tras la colţul scurt, apărat bine de Iliescu, în loc să-şi caute colegul liber din atac. Portarul Lipovei s-a repliat şi la devierea periculoasă a propriului fundaş, Bain (60) în urma unui şut al lui Marincu. Au fost şi multe execuţii slabe, din poziţii bune pentru oaspeţi. Aşa cum s-a întâmplat la şuturile lui D. Ciurel sau I. L. Rotariu. Iar la o fază care nu anunţat nimic, un fault la distanţă mare, Jichici l-a găsit pe Bain într-un mănunchi de jucători şi din minutul 72 scorul a devenit 1-0. Peste alte 11 minute în urma unei centrări deviate la colţul scurt s-a dictat penalty, arbitrul Cristian Pascu a considerat că Murariu a faultat în tentativa de a ajunge balonul înaintea lui Şimăndan. Cătălin Dinu a făcut 2-0 fără probleme cu un şut pe mijlocul porţii. S-a dictat lovitură de pedeapsă şi la poarta cealaltă în minutul 88 după o intervenţie a lui Franklin în duel cu juniorul Oprea. George Tudoran, intrat pe parcurs, a luat mingea şi a trimis telefonat în dreapta lui Iliescu. Poli a reuşit să dea totuşi primul gol stagional în urma unei mingi lungi trimise de Murariu, deviată bine de Paşcalău pentru David Popa, care a trimis în colţul plasei din dreapta lui Iliescu. A fost însă prea târziu, în minutul 90+2, şi în afara a încă două cornere, timişorenii nu au mai putut să smulgă un gol pentru măcar un punct la Lipova.

Şi la acest joc suporterii au fost îngăduitori cu tinerii jucători, care e cert că duc lipsă de experienţă (şi) la acest nivel. De asemenea, numele de Poli va genera ambiţii nebănuite şi la alte divizionare „C” în special pentru că e vorba de o serie predominant arădeano-timişeană. Pentru Poli urmează un duel inedit sâmbăta viitoare, cu nou promovata arădeană CS Socodor, grupare cu şase puncte!

Şoimii Lipova: Iliescu – Candreanu, Petruț (67, Bolboacă), Bain, Franklin – Șimăndan (90+3, Salka), Said, Jichici, Brad (80, Dinu) – Ciubăncan (80, Ciubăncan), Gavra (67, Puta). Antrenor: Cristian Todea.

Politehnica Timişoara: Murariu – Haloş, Bocşan, Vlaicu, Taub (14, Paşcalău) – D. Ciurel, Pureca (77, M. Oprea), Marincu – Curescu (61, I. L. Rotariu), D. Popa, Olariu (61, Tudoran). Antrenor: Paul Codrea.

Antrenorul lui Poli s-a arătat dezamăgit mai ales de prima parte a jocului.


„Rău, total dezamăgit de prestaţia băieţilor, mai ales în prima repriză. În a doua parcă am mai echilibrat jocul şi părea că putem să înscriem noi primii. Dar prima repriză sunt total surprins de evoluţia noastră, pentru că veneam după un joc bun şi mă gândeam că echipa chiar va progresa de la jocul cu Buziaş. În schimb, din păcate prima repriză am dat-o cadou gazdelor, am scăpat ieftin că nu am luat gol. Au avut multe cornere şi faze fixe, lucru pe care am zis să nu-l facem. În repriza a doua jocul s-a schimbat şi cred că momentul psihologic a fost la ocazia lui Curescu, când a scăpat, dacă dădea în faţa porţii la Paşcalău poate reuşeam să înscriem şi altul era jocul. În schimb am luat gol la fază fixă, acolo jocul s-a schimbat, a venit şi al doilea gol din penalty. Am ratat penalty. Colac peste pupăză, din două-trei meciuri oficiale ne-am creat 15 ocazii am marcat un gol. Asta spune ceva despre noi la momentul aceste, sperăm să corectăm la meciul următor greşelile. E mult de lucru, nu renunăm în momentele grele, dar şi copiii noştri trebuie să înţeleagă că trebuie să se maturizeze mult mai repede. Suntem la Poli, nu ne aşteaptă nimeni. Lumea… le mulţumesc suporterilor că au avut răbdare şi au avut răspuns frumos pentru ei. Nu i-au înjurat, nu i-au fluierat, din contră, i-au aplaudat, cred că ăsta e gest de mare cavalerism din partea lor. Dar noi trebuie să dăm mult mai mult, mult mai mult, că astăzi am dat foarte puţin”, a declarat Paul Codrea.

„Cu siguranţă nu ne-am dorit să pierdem cu Socodorul, dar le-am zis înainte de meci, că dacă mă întreba cineva înainte de aceste două etape pe cine aş vrea să bat. Eu aş fi vrut să o bat pe Poli. Sunt anti-Poli de mic, adică nu anti-Poli, dar rivalitatea există, sunt utist de atâţia ani, arădean în primul rând şi mă bucură foarte mult aceste trei puncte. Cu siguranţă încă mai există regretul meciului cu Socodor, dar încercăm să-l uităm cât mai repede şi astăzi am demonstrat că l-am arhivat puţin şi următorul gând e doar la meciul următor, cu Bihorul. Având în vedere numărul de ocazii pe care le-am avut mai ales în prima repriză, în prima cred că am avut mai multe decât în a doua. Am fost echipa care a jucat mai mult pe ofensivă, cu mai multe situaţii de gol şi cu siguranţă au decis şi momentele importante. Penalty marcat / penalty ratat, determinarea noastră, care astăzi a fost la un nivel pe care vreau să-l văd la cât mai multe meciuri în acest campionat”, a spus şi Cristian Todea, tehnicianul celor de la Lipova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.