Raed Arafat a anunțat primele concluzii ale exploziilor și incendiului de la...

Raed Arafat a anunțat primele concluzii ale exploziilor și incendiului de la Crevedia

0
DISTRIBUIȚI
Sursa foto: digi24.ro

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a anunțat duminică primele concluzii ale exploziilor și incendiului de la Crevedia.

Potrivit lui Arafat, echipele de intervenție care s-au dus la fața locului au descoperit că sunt probleme cu hidranții.


Cel puțin unul dintre hidranți nu avea presiune, au stabilit anchetatorii.

Prima măsură a reprezentat evacuarea caselor din jur, iar primii șefi ai pompierlor au ajuns la locul intervenție la aproximativ o oră după apelul la 112. În total, au fost aproape 100 de apeluri la 112 privind exploziile și incendiul de la Crevedia, a mai anunțat Arafat.

„Conducerea intervenție este a pompierilor care au expertiză. Eu când am ajuns acolo, la aproximativ o oră, dispozitivul era stabilit, oamenii erau stabiliți, activitatea era în desfășurare, erau stabilite evacuarea și răcirea”, a explicat Raed Arafat.

Ministerul de Interne a anunțat că în urma exploziei de la stația GPL din Crevedia au fost 58 de victime. Trei oameni au murit, 25 de pacienți au fost externați, iar 12 răniți au fost transferați în străinătate. Cei mai mulți răniți sunt angajați ai ministerului. Trei pacienți răniți sunt în continuare în stare critică. Doi se află la Spitalul Clinic de Urgență București și la Spitalul Bagdasar Arseni București, iar al treilea este într-o unitate medicală din Milano.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.