Evenimente în Timiș și Caraș-Severin, în cadrul Festivalului Internațional de Literatură de...

Evenimente în Timiș și Caraș-Severin, în cadrul Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara are în acest an în program, pe lângă tradiționalele seri de la muzeul de artă,  încă opt evenimente în alte patru orașe din județele Timiș și Caraș-Severin.

În 26 octombrie, scriitorii germani de origine română Alexandru Bulucz, Mara-Daria Cojocaru, Ilinca Florian și Nadine Schneider, alături de traducătorul și poetul Ernest Wichner, vor fi oaspeții Liceului „Nikolaus Lenau” din Timișoara,  scriitoarea Ana Blandiana se va întâlni cu elevii Colegiului Național Pedagogic „Carmen Sylva”, iar prozatoarea Tatiana Țîbuleac va fi invitata elevilor și profesorilor Liceului Teoretic “Grigore Moisil”. Profesorul și istoricul Armand Goșu și prof. univ. Kazimierz Jurczak vor purta un dialog în fața elevilor Colegiului Național “C.


D. Loga” pe teme istorice de ultimă oră. Scriitorii Emilian Galaicu Păun și Henriette Kemenes, împreună cu editorul un Cristian, vor fi oaspeții Școlii Gimnaziale din Jimbolia, unde întâlnirea va fi moderată de scriitorul Marcel Tolcea, iar poeții Alina Purcaru, Attila Balazs și Ales Mustar (Slovenia) vor fi invitații unei seri literare organizate de Casa Bredicenilor din Lugoj.

În 27 octombrie, studenții de la Universitatea de Vest o vor avea ca invitată pe scriitoarea Tatiana Țîbuleac și în aceeași zi, scriitorii Denisa Comănescu, Florin Lăzărescu și Cătălina Bălan participă la o întâlnire literară organizată de Casa de Cultură din Sânnicolau Mare. Nu lipsită de interes este și dezbaterea „Cine mai citește p-aici? De ce sunt necesare festivalurile de literatură?”, la care participă Lucian Dan Teodorovici, Gheorghe Erizanu, Radu Vancu, Tudor Crețu, Cătălin Lazurcă, Gavril Țărmure, Mircea Mihăieș, Cornel Ungureanu și echipa FILTM, moderator fiind scriitorul Robert Șerban.

Informații complete despre program și invitați pe filtm.ro și pe pagina de Facebook a festivalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.