O operetă din 1939 va avea premiera absolută la Timișoara, într-un spectacol...

O operetă din 1939 va avea premiera absolută la Timișoara, într-un spectacol caritabil

0
DISTRIBUIȚI

Opereta în trei acte „Grüßt Mein Banat” a compozitorului german Emmerich Bartzer, născut la Lovrin, va avea premiera absolută în 28 octombrie, de la ora 19,00, pe scena operei timișorene, în aranjamentul orchestral al dirijorului timișorean Andreas Schein, cu Filip Sebeșan maestru de cor. Regia și adaptarea muzicală în limba română îi aparține Dianei Pap, scenografia este semnată de Geta Medinschi, imaginile îi aparțin lui Ștefan Jäger iar din distribuție fac parte Marius Goșa, Maria Boldan, Bogdan Aungurence, Annamária Vinczi, Darius Gruița, Andra Barbul.

Cu toate că a fost terminată în 1939 și spectacolul era deja programat la Viena, acesta a fost anulat după izbucnirea celui de-al doilea război mondial și nu a mai apucat să vadă luminile rampei.


Subiectul operetei este unul specific acelor ani, când copiii unor familii înstărite din Viena erau trimiși la familiile unor șvabi din Banat, unde au legat multe prietenii. Obiceiul a continuat și în anii războiului și a fost consemnat în cărți de istorie, așezările de la țară fiind considerate mai sigure pentru copii decât orașele.

Spectacolul este un eveniment caritabil organizat de Rotary Club Timișoara pentru susținerea secției chirurgicale de cardiologie pediatrică de la Institutul de Boli Cardiovasculare, constând în facilitarea pregătirii profesionale a medicilor, astfel încât, în viitor, și la Timișoara să se efectueze cu regularitate intervenții chirurgicale la copiii cu malformații cardiace, iar numărul operațiilor să crească de la 40 la 250 de operații în fiecare an.

Accesul la spectacol se face pe bază de invitații care se pot obține direct de la Clubul Rotary Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.