Decizie-surpriză a DNA după ce Rodica Aurelian a recunoscut trucarea concursurilor în...

Decizie-surpriză a DNA după ce Rodica Aurelian a recunoscut trucarea concursurilor în „epoca Robu”

3
DISTRIBUIȚI

Decizie-șoc a DNA Timișoara în cazul fostei șefe a Resurselor Umane de la Primăria Timișoara: procurorii anticorupție au ales să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției cu Rodica Aurelian și au fost de acord ca pedeapsa pe care o primește să fie una cu suspendare. Hotărârea ridică mari semne de întrebare, în condițiile în care probele din dosar erau unele zdrobitoare și dovedeau faptul că au fost măsluite în serie concursuri de angajare.

Direcția Națională Anticorupție a anunțat astăzi că procurorii timișoreni au dispus sesizarea instanței de judecată cu „acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatei Aurelian Rodica” prin care fosta șefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, pentru săvârșirea infracțiunilor de „instigare sub forma participației improprii la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată”, „instigare la fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată”, „fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată”, „sustragere sau distrugere de înscrisuri, în formă continuată” și „uz de fals, în formă continuată”.

„În prezenta cauză au fost cercetate aspecte referitoare la săvârșirea unor presupuse infracțiuni de către persoane din conducerea primăriei municipiului Timișoara în legătură cu modalitatea de organizare a unor concursuri de angajare, atât pentru posturi de conducere, cât și pentru posturi de execuție, în luna decembrie 2015 și în perioada 2018 – 2019.


În contextul menționat mai sus, inculpata Aurelian Rodica, în calitate de șefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, ar fi înlocuit în dosarele de concurs a 20 persoane lucrările predate de acestea cu altele în care erau trecute răspunsurile corecte. În lucrările respective răspunsurile corecte ar fi fost trecute atât de inculpată cât și de alte trei subordonate (două dintre ele au încheiat cu procurorii anticorupție câte un acord de recunoaștere a vinovăției). Urmarea acestor demersuri ar fi fost faptul că persoanele respective ar fi promovat concursurile și ulterior, prin dispozițiile primarului municipiului Timișoara, care ar fi acționat fără vinovăție, ar fi fost numite în posturi de consilier, inspector de specialitate, director executiv etc”, detaliază comunicatul DNA.

Rodica Aurelian a recunoscut faptele și a declarat în fața procurorilor că „acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și a fost de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia”. Fosta șefă de direcție din Primăria Timișoara a fost astfel condamnată la trei ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de patru ani, și interzicerea unor drepturi.

Dosarul de urmărire penală privind-o pe inculpată împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Timiș.

Dacă instanța va aviza acest acord de recunoaștere a vinovăției, toți cei angajați prin falsificarea concursurilor vor rămâne pe funcții și cu toți banii încasați până acum, iar mesajul pentru șpăgarii din administrație este că pot să facă orice, pentru că vor scăpa fără să facă o zi de închisoare.

3 COMENTARII

  1. Să spună tanti Aurelian cum ajungeau firmele care asigură alimente să aibă contract cu primăria. Ăla de la Vaslui boxează la amatori in comparație cu ea. Ahhh……și dacă -i punea-i fiola, la orice ora din zi, o spărgea cât era de „țapănā”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.