„Network – Theater Schools in Europe”, Întâlnirea Școlilor de Teatru din Europa,...

„Network – Theater Schools in Europe”, Întâlnirea Școlilor de Teatru din Europa, are loc la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Network – Theater Schools in Europe începe vineri, 10 noiembrie, în Capitala Culturală Europeană Timișoara 2023. Spectacole, dezbateri, ateliere, spectacole-lectură în licee din Timișoara, conferințe și un performance comun – toate alcătuiesc un eveniment de mare amploare: Network – Întâlnirea Școlilor de Teatru din Europa la Timișoara.

Evenimentul, parte a proiectului Sunlight Theatre. Performative Dialogues, are loc în perioada 10-16 noiembrie 2023 și aduce laolaltă șapte școli de teatru europene: Universitatea Privată de Muzică și Artă a Orașului Viena, Austria; Facultatea de Muzică și Teatru din Hanovra, Germania; Academia de Artele Spectacolului Baden-Württemberg din Ludwigsburg, Germania; Facultatea de Teatru a Universității Metropolitan din Manchester, Marea Britanie; Conservatorul Regal al Scoției din Glasgow, Marea Britanie; Academia Națională de Artă Dramatică „Aleksander Zelwerowicz” din Varșovia, Polonia; specializarea Artele Spectacolului – Actorie în limba germană, Facultatea de Muzică și Teatru (FMT) din cadrul Universității de Vest (UVT), Timișoara, România.

Festivalul oferă un spațiu de întâlnire pentru studenți, profesori, specialiști, critici, directori de teatru, actori consacrați și regizori și invită, totodată, publicul din Timișoara la spectacol.

Network – Întâlnirea Școlilor de Teatru din Europa la Timișoara înseamnă:

  • cele mai bune spectacole ale școlilor de teatru europene participante;
  • ateliere conduse de artiști consacrați;
  • conferințe ale unor personalități artistice, care au marcat în mod decisiv arta transdisciplinară – sound, video mapping 3D, spațiu;
  • dezbateri în cadrul cărora profesorii, studenții și invitații speciali își vor defini spațiul dialogului pentru anumite teme arzătoare, care țintesc școala viitorului și substanța artistică a acesteia;
  • spectacole-lectură cu liceeni;
  • un perfomance comun – Human Installation – prezentat în fața publicului, în care sunt implicați studenții școlilor de teatru invitate.

„Mi-aș dori ca perioada 10-16 noiembrie să provoace experiențe sensibile, profunde pentru fiecare dintre noi, în afara timpului smintit al vieții de zi cu zi.


Să ne bucurăm de contactul cu creativitatea, contactul cu celălalt și să trăim plenar revelarea sensibilității artistice a fiecăruia. Vă așteptăm cu sufletul deschis la Network – Întâlnirea Școlilor de Teatru Europene”, a transmis Florin Vidamski, curator al festivalului, regizor și conferențiar la specializarea Artele Spectacolului – Actorie în limba germană a FMT din cadrul UVT.

Pe perioada festivalului are loc și o „Școală de toamnă de teatru” în limba germană pentru elevi de liceu pasionați de actorie. În timpul șederii lor, în perioada 10-13 noiembrie 2023, tinerii vor lucra intensiv cu profesori de la Universitatea de Vest în cadrul unor ateliere de actorie, mișcare scenică, improvizație, dramaturgie, scriere creativă etc. și vor lua parte la prelegeri și spectacole din cadrul Network. „Pentru noi este esențial să se creeze o conexiune foarte puternică între elevi și studenți, să se nască un dialog viu între ei, iar liceenii să poată, astfel, lua pulsul vieții de student”, a spus conf. univ. dr. Alina Mazilu, coordonator al specializării Artele Spectacolului – Actorie în limba germană a FMT din cadrul UVT și curator al acestui festival.

Deschiderea oficială Network are loc vineri, 10 noiembrie, de la ora 18:00, la Cinema Timiș. De la 19:00, invitatul special al festivalului, Yves Marc (Franța), prezintă spectacolul-conferință „PUBLIC: MODE D’EMPLOI?”.

*** Programul complet Network – Theater Schools in Europe,  dar și detalii despre spectacole, ateliere și dezbateri se găsesc pe pagina https://www.facebook.com/networkschauspielschule.

*** Intrarea la toate evenimentele Network este gratuită, pe baza unei rezervări în prealabil pe iabilet.ro: https://m.iabilet.ro/bilete-network-theatre-schools-in-europe-90401/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.