O nouă ediție a festivalului-concurs „Dʹale porcului”, în această săptămână

O nouă ediție a festivalului-concurs „Dʹale porcului”, în această săptămână

0
DISTRIBUIȚI

La sfârșitul acestei săptămâni, în 2 și 3 decembrie, la Oradea se va desfășura a X-a ediție a festivalului-concurs „Dʹale porcului”, care dorește să promoveze patrimoniul gastronomic multietnic și multicultural din comunitățile locale dar și din țările învecinate.

La ediția din acest an a fost invitată să participe și echipa orașului arădean Nădlac, care a pregătit deja mai multe rețete tradiționale locale cu care va intra în competiție. Cârnații proaspeți de Nădlac, o adevărată carte de vizită a orașului, care aspiră la un certificat de calitate europeană, vor fi preparați la fața locului, cu carne oferită de Comtim, după rețetele vechi de sute de ani ale slovacilor, foarte apreciate și premiate la festivaluri specifice bucătăriei slovace. Cârnații de Nădlac nu au nici un fel de aditivi și sunt preparați cu ingrediente care provin din gospodăriile localnicilor.

Intrarea la festivalul-concurs organizat de asociația culturală DʹArt Oradea este gratuită iar vizitatorii vor putea degusta cârnații, caltaboșii și alte specialități  prezentate de echipele care participă la concurs.


Cu acest prilej va fi organizat și un târg de produse locale, „Fain DIN(ing) Bihor”, și „Bihor Spiritus”, un concurs de pălinci și alte băuturi distilate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.