Victorie muncită de Poli Timişoara la Socodor. Urmează derby-ul în nocturnă cu...

Victorie muncită de Poli Timişoara la Socodor. Urmează derby-ul în nocturnă cu liderul FC Bihor

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Politehnica Timişoara nu a mai greşit în deplasare în Liga 3 şi s-a impus astăzi, pe un teren greu, la Socodor, în faţa nou promovatei din localitatea arădeană, cu scorul de 2-0. Reuşitele alb-violeţilor, care-i păstrează la şase puncte în spatele liderului din Oradea, au venit pe final şi au fost semnate de golgheterul David Popa şi Iosif Liviu Rotariu, intrat pe parcurs.

Poli nu a avut viaţă uşoară nici în această deplasare, pe terenul unei formaţii modeste, care în primele etape a câştigat puncte prin „factorul surpriză” apoi le-a cam pierdut pe toate. Au fost probabil mai mulţi suporteri oaspeţi decât cei gazdă azi, la Socodor, o comună în apropierea orăşelului Chişineu Criş – rămas fără echipă din cauze de… politică locală.

Vremea proastă le putea juca feste vizitatorilor, cel puţin în prima parte. În minutul 1 arbitrul Andrei Fodor a refuzat un penalty clar la o fază petrecută chiar în faţa ochilor săi, când Olariu a fost secerat în careu. Peste alte 12 minute acelaşi jucător a căzut, mai uşor ce-i drept, într-un duel unu la unu şi a fost avertizat cu cartonaş galben. Au mai fost şi alte faze asemănătoare, dar se pare că arbitrajul la acest nivel rămâne într-o altă epocă sau poate cele două penalty-uri acordate lui Poli în runda trecută le-a consumat „creditul” bănăţenilor la a mai beneficia de astfel de decizii.


Cert e că în continuare timişorenii au avut şi ceva emoţii. În minutul 21 Murariu a luftat în preajma propriului careu, dar a avut noroc că adversarul de lângă nu a profitat. Peste alte 20 de minute a fost rândul lui Vlaicu să fie păcălit de o baltă din faţa careului, fază la care Murariu s-a revanşat, respingân în corner execuţia nu foarte inspirată a lui Ciornei.

Poli a început furibund repriza secundă, cu o ocazie mare încă din minutul 46, dar apoi s-a stins treptat. Mai mult, Socodorul putea deschide scorul în minutul 58, când Câmpan a reluat aiurea din interiorul careului. Alte faze fixe au fost de asemenea cu emoţii pentru oaspeţi. Când se părea că scorul e unul corect cu ce s-a întâmplat pe teren, oarecum precum la Cermei, Poli a reuşit să dea lovitura. În acelaşi careu a venit rândul lui Mucha să o comită. Portarul gazdelor a aşteptat prea mult şi pressingul lui David Popa a dat roade. Mingea sărită înapoi a fost apoi paletată neîndemânatic de Mucha iar Popa a înscris cu poarta goală în minutul 80. Jocul nu a fost gata, gazdele au mai sperat la un gol, care a venit însă tot între buturile lor. După o acţiune declanşată de acelaşi Popa timişorenii au plimbat mingea iar Ciurel i-a pasat-o lui Marincu iar acesta a prelungit la Iosif Liviu Rotariu pentru prima reuşită a cărăşeanului la Poli.

2-0 final şi alb-violeţii vor merge cu un moral bun la Oradea. Pe 18 noiembrie, de la ora 17.00, în nocturna mobilă de pe arena „Iuliu Bodola” se va juca meciul cu FC Bihor, lider care a păstrat avansul după succesul de azi cu 4-1 la Lipova.

Tot în runda 12: Peciu Nou a învins la rândul ei, acasă, pe ACB Ineu astăzi, scor 4-2, şi rămâne pe 3, la egalitate de puncte cu Poli, tot 24. Ieri s-a jucat Pecica – Cermei 2-1 iar azi a fost acelaşi scor pentru Buziaş în duelul cu Periam.

CS Socodor: Mucha –  Clej, Gherheș (cpt.), Țoca, C. Covaci – Șerengău, Turcuș – D. Covaci (57, Câmpan), Lezeu (81, Caia), Pirtea (71, D. Copil) – Ciornei (81, Mintaş). Antrenor: Gheorghe Cameniţă.

Politehnica Timişoara: Murariu – Haloş, Bocşan (cpt.), A. Vlaicu (90+1, D. Roşu), R. Ciurel – Pureca – Olariu (76, M. Oprea), Prună (76, I. L. Rotariu) – Curescu (60, Marincu), D. Popa, Mura (60, D. Ciurel). Antrenor: Paul Codrea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.