Cine-concert dedicat Revoluției din 1989, cu Petre Ionuțescu și Cristian Văduva

Cine-concert dedicat Revoluției din 1989, cu Petre Ionuțescu și Cristian Văduva

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Andreea Eva Herczegh

Desfășurat în cadrul evenimentului Gala Comunității Timișoara 2023, dedicat comunității locale și oamenilor care au contribuit la un an memorabil pentru orașul de pe Bega, „Revoluția nevăzută” s-a prezentat ca un cine-concert pe cât de interactiv, pe atât de plin de emoție. Publicul participant a avut ocazia să vizioneze, în premieră absolută, filmul documentar cu același nume, dedicat Revoluției din 1989.

În cadrul acestui eveniment au fost prezentate imagini nepublicate, redate publicului în exclusivitate, din timpul Revoluției, scoase la lumină ca dintr-o capsulă a timpului ce se cerea desfăcută.


Filmul ce a rulat pe ecranul de la proaspătul repus în circuit Cinema Timiș a trezit emoția în sufletele bănățenilor, asta și datorită contextului oarecum surprinzător în care s-a ales să fie redate lumii aceste momente trăite la Revoluție.Filmul a cuprins fragmente video surprinse pe cameră chiar în decembrie 1989, ce provin din arhivele personale ale lui Octavian Adi Văduva și Tiberiu Stoian. Imaginile prezentate în exclusivitate la Gala Comunității Timișoara 2023 au fost filmate în perioada 20-23 decembrie 1989.

Petre Ionuțescu și Cristian Văduva, doi artiști timișoreni cu un imens talent, au reușit să creeze prin dialogul lor creativ, adevărate trasee de lumină prin această beznă care săpa și săpa, tot mai adânc în conștiința noastră, galerii de nepăsare. Performance-ul s-a desfășurat sub forma unei interpretări artistice audio-vizuale în care s-au folosit atât instrumente clasice cât și sintetizatoare, clape sau alte elemente desprinse din spectrul tehnologic actual. Tot acest melanj între clasic și modern nu a făcut decât să accentueze acele detalii intrinseci ce țin de emoția umană.

Acest eveniment a făcut parte din programul „Timișoara 2023 la nesfârșit”, finanțat de Municipiul Timișoara și organizat de Centrul de Proiecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.