Război în Gaza, ziua 62. IDF continuă să avanseze în teritoriul din...

Război în Gaza, ziua 62. IDF continuă să avanseze în teritoriul din sud. Locuinţa unui lider Hamas, înconjurată de tancuri

1
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Forțele israeliene continuă să avanseze în Fâșia Gaza, în special în nordul și în regiunea sudică Khan Yunis. Forțele de apărare israeliene au înconjurat cu tancuri locuința „creierului atacurilor din 7 octombrie”, Yahya Sinwar.

Tancurile israeliene au ajuns în centrul orașului Khan Yunis, la sud de Gaza. Forțele de apărare israeliene (FDI) au înconjurat cu tancuri locuința în care s-ar ascunde „creierului atacurilor din 7 octombrie”, Yahya Sinwar, conform CNN. Cu toate acestea, nu există nicio urmă a liderului terorist. Potrivit unor surse palestiniene, acesta nu se mai află în zonă. Dar premierul Netanyahu a avertizat: „Este doar o chestiune de timp”.

„Atâta timp cât sunt premier, nu se va întâmpla” ca Autoritatea Națională Palestiniană (ANP) să controleze Gaza, a declarat Benyamin Netanyahu, explicând că „cei care își educă copiii în terorism, îl finanțează și îi susțin familiile nu vor putea guverna Gaza după eliminarea Hamas”.

Israelul face „pași importanți” pentru a proteja mai bine civilii în timpul ofensivei sale din sudul Fâșiei Gaza, spunea miercuri secretarul de stat american Antony Blinken, într-un interviu în exclusivitate pentru emisiunea „King Charles” de la CNN.

Șeful diplomației americane a lăsat să se înțeleagă că forțele israeliene țin cont de apelul său de a opera diferit în această fază a războiului cu Hamas față de cum au făcut-o în nordul Gaza.

„Le-am spus foarte clar când am fost acolo, în urmă cu doar o săptămână, că nu putem repeta în sud ceea ce s-a întâmplat în nord în ceea ce privește pagubele provocate civililor”, a spus Blinken.

„Vedem zone desemnate în mod clar de Israel ca fiind zone sigure, unde nu vor exista focuri de armă sau forțe armate.


Am văzut eforturi pentru a ne asigura că oamenii știu că trebuie să se deplaseze – și nu în tot orașul, ci doar în anumite cartiere. Acest lucru este pozitiv”, a adăugat el.

Cu toate acestea, Blinken a declarat că mai sunt multe de făcut, calificând drept „sfâșietor” numărul mare de morți în rândul civililor din Fâșia Gaza, devastată de război. Diplomatul a continuat să facă apel la crearea de „coridoare sigure”, astfel încât civilii să se poată deplasa „din zonele care pot fi în pericol către locuri unde vor fi în siguranță”, și a subliniat necesitatea ca aceste locuri să aibă suficiente alimente, apă și medicamente.

1 COMENTARIU

  1. „Cu toate acestea, Blinken a declarat că mai sunt multe de făcut, calificând drept „sfâșietor” numărul mare de morți în rândul civililor din Fâșia Gaza, devastată de război.”

    Opinia internationala considera tot ‘sfasietor’ ca si blinken masacrul din gaza? li se sfasie ce pe tema asta? poate se sfasie ipocrizia, ca altceva nu prea vad. cam ce ar trebui sa se intample acolo ca sa ia cineva atitudine? poate sa-i bage in niste țarcuri si sa-i mitralieze pe toti? sau poate sa-i gazeze? sau cam ce mai tre’ sa se intample? niste acte de terorism ale unora justifica genocidul altora, sau cum? vestul cel „civilizat” aplica politica strutului, nu vad genocidul deci nu exista? dar hei, sa protejam liliecii, gandacelul croitor, ursii din romania, vipera distrusa de hidrocentrala95% gata, orbetele de apahida bla bla. palestinienii? pai aia nu-s „sub-oameni”, siboameni ziceau nazistii despre altii, aia is „sub-orice” la cata durere de coccis arata occidentul cel plin de valori morale inalte

    #

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.