Festivalul Rock la Mureș promite o ediție memorabilă la ediția din acest...

Festivalul Rock la Mureș promite o ediție memorabilă la ediția din acest an

0
DISTRIBUIȚI

Festivalul Rock la Mureș care va avea loc la Periam – Port este unul din evenimentele de anvergură din vestul țării, care își propune să facă din cea de-a XII-a ediție, una într-adevăr memorabilă. Cu un line-up care se prezintă deja, ca unul dintre cele mai electrizante de până acum, și care strânge la un loc atât nume importante din scena internațională de punk-rock, cât și unele dintre cele mai promițătoare trupe din ultimii ani în Europa, Rock la Mureș se transformă într-un centru de întâlnire pentru fanii sonorităților de nișă din România.

Printre trupele care vor fi prezente la ediția din acest an se numără The Casualties. Formația a luat naștere la începutul anilor ‘90 din freamătul dur al străzilor specific cartierului Lower East Side din New York și a devenit în timp un nume iconic pentru genul street-punk. „Trebuie să fii o trupă bună live pentru a supraviețui”, afirmă Jake Kolatis, cel care din 1993 este chitaristul trupei. Odată cu lansarea primului lor album, „For The Punx”, în 1997, energia trupei pe scenă s-a transformat într-o flacără tot mai vie, pasiunea lor arzătoare cu care au mărșăluit în turnee reușind să-i schimbe pe cei mai simpli ascultători în adevărați fanatici, The Casualties Army, așa cum le place membrilor formației să-i numească pe cei mai împătimiți fani.

Pentru ediția din acest an organizatorii au anunțat și prezența formațiilor Leons Massacre (Austria), Suasion (Belgia), The Desperate Mind (Cehia) și Glazed Curtains (Austria).
Leons Massacre s-a înființat în 2009, în Graz, Austria, și este o formație care în ultimii ani a înregistrat un salt uimitor în scena metal europeană. Trupa din patria lui Mozart, propune o abordare stilistică mai mult decât interesantă, combinând elemente din metalul modern cu fragmente desprinse din vastul univers al genului avantgarde. Formată în 2013, în Liège, Belgia, Suasion este una dintre trupele cu cea mai interesantă creștere din ultima perioadă în scena metal europeană. Cu o abordare stilistică complexă ce încadrează genuri precum eletronica sau cinematic pop pe un suport de metal modern energic, formația belgiană reușește să creeze în aparițiile live o atmosferă unică.


În ianurie 2023, Suasion a lansat „The Infinite”, cel de-al doilea album, un material conceptual, cu o abordare cinematică, împărțit în 12 capitole, fiecare piesă fiind însoțită de o poveste vizuală aparte. The Desperate Mind a luat ființă în anul 2011, în Blansko, Cehia, la inițiativa a doi buni prieteni de liceu, Martin J. Polák (voce/chitară) și Tomáš Ondra (chitară), sub numele Green Talent. Desigur, inspirați fiind de două dintre trupele lor favorite, Green Day și Billy Talent. Cu timpul, după o serie de materiale discografice destul de apreciate la vremea respectiva, The Desperate Mind au reușit să își contureze un sound propriu, însă, știți cum este, prima dragoste nu se uită, astfel că, muzica lor aduce aminte, printre altele, de celebrele trupe menționate mai sus. Inspirați, deci, de curentul skate punk, foarte la moda în Statele Unite la începutul anilor 2000, The Desperate Mind au devenit azi una dintre cele mai apreciate trupe de acest gen la nivel european. Glazed Curtains a luat ființă în anul 2019, în Viena, Austria, și încă de la începuturi a căutat să propună o muzică îndrăzneață, cu riff-uri aspre inspirate din grunge-ul anilor ’90, dar și elemente moderne ce te duc cu gândul la acel indie britanic cu nuanțe excentrice, oarecum sexy, dar și melancolic în multe aspecte, ce amintește de The Kooks sau The Libertines. Muzica lor se poate traduce în foarte multe feluri, însă, vibe-ul pe care aceasta îl transmite, alături de look-ul lor ca trupă, te așează imediat într-un peisaj cool, viu, cât se poate de tineresc și de extravagant.

La ediția din acest an vor fi prezente și Doctor Krapula (Columbia) și Dropout Kings (SUA) Trupa columbiană Doctor Krapula a luat naștere în 1998, în Bogota și este una din cele mai cunoscute nume de ska-punk din America Latină. Formată în 2016, în Phoenix, Arizona, Statele Unite, trupa Dropout Kings este considerată una dintre cele mai interesante apariții în scena metal de peste ocean. Cu un sound modern ce combină lirica hip-hop livrată în cea mai autentică formă, cu riff-urile explozive de djent și părți vocale de metal, Dropout Kings și-au creat un stil inconfundabil, devenind un nume reprezentativ pentru subgenul trap metal.

Alte nume interesante din scena underground care vor fi prezente la Periam – Port în acest an sunt Avoid Humanity (România), The Cake Is A Lie (Germania) și Tourist (România).

Perioada de desfășurare a evenimentului este de două zile, mai exact, vineri în data de 12 iulie și sâmbătă în data de 13 iulie. Abonamentele pentru ediția din 2024 a festivalului Rock la Mureș pot fi achiziționate aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.