Au început înscrierile pentru competiţia „Destinaţia Anului 2024”

Au început înscrierile pentru competiţia „Destinaţia Anului 2024”

0
DISTRIBUIȚI

O nouă ediție a competiției „Destinația Anului”, dedicată în primul rând celor care iubesc destinațiile turistice din România, a fost lansată de organizatorii acesteia, din dorința de a promova turismul intern prin descoperirea celor mai frumoase locuri și creșterea numărului celor care le vizitează. Competiția este recunoscută și de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și de Alianța Pentru Turism și este destinată atât localităților și regiunilor cât și operatorilor turistici. De la an la an, se bucură de tot mai mult succes, anul trecut adunând peste trei sute de mii de voturi și zeci de milioane de vizualizări.

Competiția se desfășoară în trei etape – nominalizările destinațiilor, votarea și jurizarea, în urma căreia destinațiile câștigătoare vor fi nominalizate în cadrul galei „Destinația anului”.


Nominalizarea se face pe site-ul www.destinatiaanului.ro. În acest an, categoriile deschise localităților și regiunilor includ orașe care inspiră, tărâmuri cu istorie și tradiție, regiuni eco-turistice, stațiuni turistice, sat de poveste (categorie susținută de proiectul Antreprenorești) și cea mai bună campanie de promovare, iar cele dedicate operatorilor turistici sunt parcuri de distracție și aventură, atracții cultural-educative, bunăstare, cazări epice – resorturi, cazări epice – boutique, experiențe gastronomice și cea mai bună campanie de promovare. La ediția de anul trecut, din zona de vest a țării a fost declarată câștigătoare Țara Hațegului, la categoria comori naturale.

La fiecare categorie vor intra într-o etapă de preselecție zece finaliste din fiecare categorie iar destinațiile câștigătoare se vor stabili după un vot al juriului, unul al publicului pe site-ul www.destinatiaanului.ro și o cercetare sociologică reprezentativă național. Înscrierile pentru competiție se fac până în data de 15 martie, iar după anunțarea finaliștilor pe 15 aprilie, va avea loc votul public și jurizarea, între 15 aprilie și 8 mai, iar în 21 mai, la gala „Destinația anului”, vor fi anunțați câștigătorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.