Horea Crișovan și-a sărbătorit ziua de naștere cu un concert de zile...

Horea Crișovan și-a sărbătorit ziua de naștere cu un concert de zile mari, acasă la Timișoara (video)

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1162090435">

O sumedenie de artiști au fost prezenți miercuri seara în centrul orașului Timișoara în incinta clubului M2, unde a avut loc concertul TM Groove & Friends. Evenimentul a fost unul deosebit și datorită faptului că a reprezentat de fapt un concert care a marcat o sărbătoare muzicală a binecunoscutului chitarist Horea Crișovan. Absolventul Facultății de Litere, secția Istorie – Engleză împlinește astăzi 51 de ani, ocazie cu care redacția Pressalert.ro îi urează un sincer La Mulți Ani!

De-a lungul anilor Horea a colaborat într-o serie de formule muzicale printre care se numără Blazzaj, Mozart Rocks, Bio, Locatarii sau Stepan Project, iar cu zece ani în urmă și-a lansat primul său disc de autor, My Real Trip. Cu patru ani în urmă s-a născut VanDerCris, o adunătură de muzicieni faini strânși în jurul lui Horea Crișovan, care a dat nume acestei excursii printr-o angramă parțială a numelui său. Albumul de debut al formației a fost lansat în 2021, în cadrul Festivalului Internațional de Jazz de la Gărâna.

Spectacolul care a marcat aniversarea lui Horea a debutat cu un moment inedit în cadrul căruia pe scenă a apărut și Gheorghe Fikl, după care urechile celor prezenți au fost delectate cu câteva mostre sonore cât se poate de șarmante din repertoriul celor de la VanDerCris. Florin Cvașa, Marcelle Poaty-Souami, Dănuț Blaga, Lucian Nagy și Horea Crișovan au avut parte de un performance de nota zece, care merită pe deplin distincția de chapeau bas, iar aplauzele sincere de la fața locului au demonstrat încă o dată – dacă mai era nevoie – că VanderCris reprezintă un nume aparte în scena muzicală românească.

Mai apoi, seara a fost inundată de o serie de hituri cunoscute interpretate de invitate speciale. Geanina Gee, Maria Hojda, Jennifer Poaty și Tania Ionescu au interpretat rând pe rând compoziții din stiluri muzicale diverse, iar printre momentele reușite ale serii s-au numărat și așa-numitele medley-uri în care artiștii au sărit de la o piesă la alta într-un fel cât se poate de amețitor…și interesant. Rania Petricescu a reușit să impresioneze audiența prin prestația sa de nota zece, iar aplauzele de care s-au bucurat fiecare dintre invitatele acestui spectacol au fost cât se poate de meritate.

Printre melodiile care au colorat seara în interpretarea artiștilor de pe scenă s-au numărat Hotstepper – Ini Kamoze , Afterglow- Wilkinson , Waiting All Night – Rudimental, No roots – Alice Merton , SexyBack- Justin Timberlake , I love you i do – Jennifer Hudson , Lost control – Teddy Swims , Hot right now -DJ fresh ft. Rita Ora sau I wanna Dance with somebody – Whitney Houston. Au existat însă și creații autohtone mai mult sau mai puțin surprinzătoare cum ar fi Mărioara de la Gorj – Maria Tanase , Șaraiman – Romica Puceanu, Mai avem nevoie și de iarbă -George Nicolescu sau Mai frumoasă -Laura Stoica. Un moment remarcabil a fost și acela în care VanderCris alături de Jennifer Poaty au interpretat piesa Eșarfă în dar de Mircea Baniciu, melodie pe care artiștii au cântat-o și cu ocazia spectacolului care a marcat 50 de ani de carieră a lui Mircea Baniciu ce a avut loc la Teatrul Național din Timișoara.

„Țin să le mulțumesc tuturor celor care m-au onorat cu prezența la acest concert și mă bucur foarte mult că a ieșit bine. M-am simțit foarte bine și am primit multe cadouri. Cel mai frumos cadou însă a fost prezența publicului la concertul ăsta “, ne-a declarat Horea Crișovan, după acest concert aniversar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.