Doctorii în blues susțin un nou concert la Timișoara

Doctorii în blues susțin un nou concert la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

La sfârșitul acestei săptămâni, trupa timișoreană The Blues Doctors va susține un concert la Joy Pub, formația alcătuită din Bogdan Bogy Nagy (voce), Mircea Bunea (chitară), Victor Miclăuș (chitară bass) și Cătălin Voișian (percuție) urmând să le ofere melomanilor o seară plină de bunătățuri.

Numele lui Victor Miclăuș are o rezonanță aparte în rândul acelora care urmăresc scena muzicală. Născut în ultima zi a lunii martie în 1972 la Timişoara, artistul a „crescut“ alături de grupul Flores și a făcut parte în 1991 din gașca muzicală care a susținut o sumedenie de concerte în polul cultural al orașului din acei ani, Jazz Pod 16. De-a lungul anilor, Victor Miclăuș a colaborat cu o serie de artiști și a fost implicat în componența multor proiecte.

Bogdan Bogy Nagy este una din cele răsunătoare voci ale Timişoarei, care a cântat cu multe trupe de renume timişorene, printre care amintim Quo Vadis, Pro Musica, Stepan Project Blues Foundation, Burning Table sau Crossroads.
Mircea Bunea s-a născut la Timișoara și din 1987 a devenit membru al formației rock Riff.


De-a lungul carierei artistul a colaborat cu o serie de muzicieni de jazz și blue ca Béla Kamocsa, Miși Farcaș, Liviu Butoi, Alexandru Andrieș și alții. În 2011, Mircea Bunea înființează grupul Mircea Bunea Trio, de orientare fusion, cu influenţe de jazz și blues, alături de Victor Miclăuș la bass și Gore Teodorescu la tobe, cu care cîntă în cluburi de jazz, la festivaluri internaționale și în concerte open-air. După 1989, Bunea se alătură muzicienilor Béla Kamocsa și Johnny Bota pentru a forma Bega Blues Band. Mircea Bunea a realizat și o serie de coperți de discuri pentru diverse proiecte muzicale, una dintre acestea fiind pentru albumul „Afrodisimona“ lansat de Raul Dudnic, disc înregistrat în studioul Fandango Recording din Toronto, care îi aparține lui Florin Buciu, fost membru al trupei timișorene Labirint. Cătălin Voișian este un tobar cunoscut pentru activitatea sa cu The Blues Doctors.

Concertul susținut de The Blues Doctors va avea loc vineri 15 martie de la ora 20 la Joy Pub, iar intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.