Percheziții la persoane bănuite că tăiau ilegal copaci din fondul forestier național....

Percheziții la persoane bănuite că tăiau ilegal copaci din fondul forestier național. Ce au descoperit polițiștii (foto)

0
DISTRIBUIȚI

Polițiști de la Serviciul de Ordine Publică din cadrul IPJ Caraș-Severin, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița, au efectuat astăzi 10 percheziții domiciliare într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de „tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național”, „furt de arbori” și „folosirea fără drept a dispozitivelor speciale de marcat”.

Mandatele de percheziție au fost puse în executare la sediul unui ocol silvic din județ, ale unor operatori economici de profil, precum și la domiciliile personalului silvic bănuit de comiterea faptelor.

Cinci persoane au fost conduse la audieri. În urma perchezițiilor au fost ridicate dispozitive de marcare, ștampile și impresiuni de ștampile, înscrisuri doveditoare, telefoane mobile, dispozitive de memorie, precum și alte mijloace de probă.

„Din cercetări s-a stabilit că în cursul acestui an, personal din cadrul instituției silvice în cauză ar fi efectuat activități de punere în valoare a arborilor fără respectarea normelor legale, în favoarea unor operatori economici de profil. De asemenea, s-a constatat că mai mulți arbori ar fi fost marcați ilegal prin amprentarea cu dispozitivele de marcare și prin aplicarea de vopsea specifică, în cauză fiind tăiați fără drept și sustrași arbori din fondul forestier național, în volum de peste câteva sute de metri cubi de material lemnos”.


a transmis IPJ Caraș-Severin.

Prejudiciul estimat până la acest moment este de peste 180.000 de lei.

La activități au participat polițiști de la structurile de ordine publică, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase, criminalistic și acțiuni speciale ale inspectoratului, jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin și reprezentanți de la Garda Forestieră Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.