Poli Timişoara s-a distanţat de Peciu Nou după a doua victorie directă....

Poli Timişoara s-a distanţat de Peciu Nou după a doua victorie directă. Protest inedit al fanilor în prima repriză

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara a început şi play-off-ul cu o victorie la limită în faţa nou promovatei CSC Peciu Nou. Deşi au dominat pe alocuri copios jocul de azi alb-violeţii au trebuit să revină de la 0-1 pe „Electrica”. Cele trei puncte extrem de importante au venit în urma unui penalty concretizat de Cristian Bocşan în prelungiri.

Start cu protest

Prima repriză s-a disputat într-o atmosferă atipică la Pădurea Verde. Suporterii s-au arătat deranjaţi de o postare de pe reţelele social media ale clubului, legată de comportamentul pe stadion, şi mulţi dintre ei au venit în cămăşi în tribună, adică elegant. Singurul steag pe gard a fost în prima parte cel cu mesajul: „Unde te crezi, pe stadion?”. Ultraşii nu au scandat nimic până pe finalul reprizei, când s-a scandat din nou împotriva lui Marian Iancu, dar şi contra FRF.

Pe gazon, Ignea a avut prima şansă notabilă, pentru oaspeţi, dintr-o lovitură liberă laterală, în minutul 17, când Murariu a fost nevoit să respingă peste transversală. Treptat, Poli, care a început de această dată jocul cu trei fundaşi, a pus stăpânire tot mai mult pe mijlocul terenului. În minutul 29, Curescu a fost lansat în careu, dar poziţionat uşor lateral a şutat în Braşoveanu. Peste cinci minute Radu Ciurel a fost contrat de Denis Bud, care a rămas la minge, a pătruns şi a trimis o scăriţă uşor din dreapta careului pentru 0-1. Dar avantajul Peciului a durat doar patru minute.


Mingea a circulat pe traseul Prună-Pamfile-Cuescu iar ultimul, deşi nu a reuşit să tragă „curat” din preajma careului, a avut şi puţin noroc, căci de această dată mingea deviată înalt de portar a căzut după linie cu tot efortul fundaşilor de a o respinge.

Cu 1-1 la cabine Poli a avut mai multă linişte, mai ales că în partea secundă au revenit încurajările suporterilor şi bannerele obişnuite. O dublă ocazie în minutul 60 a anunţat alte faze. Oaspeţii pregătiţi de Sorin Gheju (deş pe „foaie” „principal” e Robert Fruşa) l-au pierdut după prima repriză pe Mera, care evoluase şi accidentat, astfel că baloanele înalte au devenit o nouă soluţie pentru timişorenii lui Paul Codrea, care a mutat azi „inver”, revenind la patru jucători pe linia de fund după ieşirea lui Vlaicu (accidentat şi el). David Ciurel, abia intrat a trimis un voleu puţin peste transversală (min. 62). Iar presiunea alb-violeţilor s-a intensificat pe final. În minutul 86 a fost o adevărată minune că mingea nu a intrat în poarta oaspeţilor. O sarabandă de ratări practic din apropierea liniei porţii, mingea lovind şi bara la şutul lui Istratie înainte ca Pureca să o trimită peste buturi. Declicul a venit în prelungiri. În minutul 90+2, la o centrare a lui Haloş, Ignea a intrat în contact cu Mario Oprea, care a acuzat o lovitură în zona capului, şi s-a dictat penalty. La punctul cu var s-a prezentat căpitanul Cristian Bocşan, care a înscris cu un şut în dreapta lui Braşoveanu şi a spart asfel gheaţa în acest sezon. Putea fi şi 3-1 la ultima fază, în care Rotariu a trimis şi el în aceeaşi bară iar David Ciurel nu a găsit ţinta, incomodat, după care a venit şi fluierul final.

Cu această victorie Poli a ajuns la 42 de puncte, având „pe gazon” şi cea mai bună apărare – trei din cele 15 goluri luate fiind de la acel 0-3 la masa verde cu Buziaş, ocupă locul 2, cu un avans de şase puncte acum faţă de revelaţia din Peciu Nou. Phoenix a pierdut, 1-4 la Oradea, care rămâne astfel cu un avans de şapte puncte pe prima poziţie. În weekendul următor sunt programate duelurile FC Bihor – Poli (sâmbătă, ora 17), respectiv Buziaş – Peciu Nou (vineri, ora 17).

Politehnica Timişoara: Murariu – Bocşan, A. Vlaicu (59, D. Ciurel), R. Ciurel – Haloş, Olariu (86, I. L. Rotariu), Pureca, Pamfile – Prună (86, M. Oprea), Mura (59, Istratie), Curescu (76, Adamcsik). Antrenor: Paul Codrea.

CSC Peciu Nou: Braşoveanu – Rosenblum (76, Vlădic), Amariei, Mera (46, Gania), Ureche – Dobie (76, Giuricici), Ilaş (69, M. Matei) – D. Bud, Ignea, Buzău (46, Voroş) – Enciu. Antrenor: Sorin Gheju.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.