Poliția Locală Timișoara, amenzi de 125.000 de lei pentru două șantiere

Poliția Locală Timișoara, amenzi de 125.000 de lei pentru două șantiere

0
DISTRIBUIȚI

Poliția Locală Timișoara a amendat în ultimele zile, cu sume consistente, două șantiere unde au fost constatate încălcări ale legii.

Astfel, polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au acționat în cursul zilei pe șantierul situat pe Strada Locotenent Ovidiu Balea, la amplasamentul Lidl, unde s-a constatat că Societatea Comercială Tatstyl Grup SRL executa lucrări de demolare fără a avea rampă de spălare, instalație de stropire cu apă pentru a împiedica producerea și răspândirea prafului și a depozitat pe amplasamentul șantierului deșeuri din construcții amestecate cu deșeuri periculoase și reciclabile, fără a efectua o sortare pe categorii a acestora în vederea asigurării unui grad înalt de reciclare sau reutilizare.


Ca urmare a acestor constatări, societatea în cauză a fost sancționată cu trei amenzi, în valoare totală de 65.000 lei, pentru lipsa rampei, ⁠neluarea măsurilor împotriva producerii și răspândirii prafului și depozitare de deșeuri amestecate, dispunându-se totodată reverificarea locației în vederea stabilirii conformării.

Tot în aceste zile, polițiștii locali din cadrul aceluiași serviciu au acționat, ca urmare a sesizărilor de la cetățenii care locuiesc în zonă, pe santierele de pe Strada Zefirului unde s-a semnalat că se ard deșeuri, fumul și mirosul devenind extrem de deranjant. În timpul verificărilor au fost surprinși în flagrant doi angajați ai SC AVG Constech SRL care au ars direct pe sol, pe amplasamentul santierului, deșeuri din ambalaje, resturi ale materialelor de construcții și deșeuri reciclabile. Pentru aspectul constatat societatea comercială a fost sanctionată contravențional cu amendă în valoare de 60.000 de lei pentru nerespectarea OUG 92/2021 mopdificată și completată cu Legea 17/2023 privind regimul deșeurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.