Război în Gaza, ziua 153. Israelul ar putea deschide mai multe puncte...

Război în Gaza, ziua 153. Israelul ar putea deschide mai multe puncte de trecere a frontierei

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Organizația israeliană pentru activitățile din Gaza susține că guvernul ar putea deschide mai multe puncte de trecere a frontierei. Decizia aparține cabinetului, a transmis organizația la solicitarea Sky News. Lipsa punctelor îngreunează acordarea de ajutor umanitar.

Israelul se confruntă cu critici din partea unor țări precum Marea Britanie și SUA pentru lipsa ajutorului din Gaza.


Administrația SUA a cerut public deschiderea mai multor puncte de trecere, iar COGAT (Coordonatorul israelian pentru activități guvernamentale în teritorii) a recunoscut că ar fi posibil în teorie.

Organismul israelian responsabil cu accesul în Gaza a declarat pentru Sky News că ar putea fi deschise mai multe puncte de trecere a frontierei pentru a se ajunge direct în nordul Gaza dacă guvernul israelian ar da ordinul.

„Ar fi o decizie care trebuie luată de guvern. Dacă ar lua o astfel de decizie, atunci am găsi o modalitate de a ne face treaba. Dacă directiva ar veni de la guvern, atunci COGAT ar găsi o modalitate de a-și îndeplini misiunea, așa cum am făcut cu multe inițiative umanitare diferite. pe tot parcursul războiului”, a declarat Shimon Freedman, purtător de cuvânt al COGAT.

Ajutoarele ajung în Gaza prin punctul de trecere a frontierei cu Egipt. De asemenea, țările occidentale iau în calcul organizarea unei rute maritime prin Marea Mediterană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.