Portrete inedite, într-o expoziție a artistului bănățean Romeo Ioan (foto)

Portrete inedite, într-o expoziție a artistului bănățean Romeo Ioan (foto)

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1524677715">

„PIPL” este titlul care reunește cele mai noi creații ale artistului  Romeo Ioan, într-o expoziție care se va deschide vineri, 12 aprilie, ora 18:00, la Galeria Park de pe strada George Enescu, și va putea fi vizitată până în 26 aprilie, de luni până vineri, între orele 10,00-18,00.

„Expoziția cuprinde o serie de 21 de portrete ale unor oameni care într-un fel sau altul au avut un puternic impact asupra culturii sau istoriei universale. Portretele sunt realizate într-o manieră personală, cu influențe cubiste, minimaliste, pop-art. Sunt portretele unor oameni pe care nu i-am întâlnit niciodată în carne și oase și pe care nu-i voi întâlni nici de acum încolo. Singura legătură cu ele/ei, am putut-o realiza prin opera pe care ei înșiși au realizat-o, sau faptele acestora care au schimbat cursul istoriei. Lucrările mele sunt memoria unui gest lăsat de pensulă cu pasta acrilică pe pânză, care face ca aceste lucrări să se numească picturi” sunt câteva cuvinte prin care Romeo Ioan își definește expoziția.

Cunoscut mai ales ca actor la teatrului național timișorean, Romeo Ioan a avut mai multe expoziții personale la biblioteca județeană și muzeul din Reșița, la teatrele naționale din Timișoara și București,  la Asociația Memorialul Revoluției, cafeneaua „Papillon” și teatrul „Electric Theater” din Timișoara, la muzeul de artă din Cluj-Napoca și la cel al literaturii române din București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.