Timișoara merită un festival muzical de top (P)

Timișoara merită un festival muzical de top (P)

0
DISTRIBUIȚI

Un domeniu în care am rămas din nou în urmă față de alte județe este cel al festivalurilor de muzică. Aici nu mai este vina „Bucureștiului care nu ne-a dat bani”, ci o problemă locală, de colaborare și organizare. Este frustrant ca timișorenii să fie nevoiți să meargă la Cluj pentru Untold și Electric Castle ori în Constanța pentru Neversea sau Beach, Please!

De ce să nu colaborăm, Consiliu Județean și Primărie, pentru a pune bani împreună și a crea un eveniment de referință, nu doar la noi în țară, ci chiar în Europa? Bani sunt, dar se scurg pe tot felul de evenimente obscure strecurate în Agendele Culturale ale celor două instituții.

Hai să ne concentrăm pe un eveniment de anvergură, pe care să îl creștem organic în câțiva ani! S-a dovedit că banii cheltuiți în susținerea festivalului Untold, de exemplu, se întorc în Cluj prin consum mărit, taxe și chirii în acea perioadă.


Avem aeroport, avem capacitate hotelieră. Depinde doar de noi să ne organizăm!

După ce voi ajunge președinte al Consiliului Județean Timiș, mă angajez la următoarele:

1. Voi face curățenie în Agenda Culturală a Consiliului și voi prioritiza câteva evenimente de anvergură, cu impact;
2. Voi implementa un plan multianual, cu sume de bani consistente, pentru a susține un festival muzical de mare anvergură în Timișoara;
3. Voi încheia un parteneriat cu Primăria Timișoara pentru susținerea comună a acestui festival, în beneficiul timișorenilor și timișenilor, parteneriat bazat pe proceduri legale, astfel încât să nu mai existe suspiciunea organizării unor licitații trucate;
4. Mă voi implica pentru sponsorizarea acestui festival de către mediul de afaceri.

Până atunci, cer actualei conduceri a consiliului județean și a Primăriei să mute, chiar din acest an, festivalul CODRU în Timișoara, fiind unul dintre proiectele cu potențial, care a crescut însemnat în ultima vreme. Doar în Timișoara putem crește calibrul unui asemenea eveniment și face o bucurie oamenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.