EXPLOZIV Cătălin Şerban a sunat să se intereseze de şpagă din casa...

EXPLOZIV Cătălin Şerban a sunat să se intereseze de şpagă din casa unuia dintre magistraţii care a judecat recursurile Moldomin

15
DISTRIBUIȚI

Motivarea arestării vicepreşedintelui Curţii de Apel Timişoara Cătălin Şerban pentru traficul de influenţă de 50.00 euro scoate la iveală detalii explozive din acest dosar de corupţie. Între Şerban şi consilierul PD-L Iosif Chişărău au avut loc mai multe întâlniri pentru a se negocia şpaga. „La data de 08.09.2011, judecătorul-sindic din cadrul Tribunalului Caraş-Severin a aprobat valorificarea activelor S.C. MOLDOMIN S.A., iar la data de 14.09.2011 acestea au fost înstrăinate către societatea MINECO AG care are sediul în Elveţia dar care este controlată de nişte cetăţeni sârbi. Împotriva acestor decizii s-a formulat recurs de către D.G.F.P. Caraş-Severin prin care se solicitat înlocuirea lichidatorului judiciar, Z.R., precum şi anularea vânzării activelor către Mineco AG. În acest context, învinuitul I.C. (Iosif Chişărău, n.a.) în calitate de director al S.C. MOLDOMIN S.A, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu cetăţenii sârbi le-a spus că ar fi bine pentru viitorul Moldomin şi pentru modul în care Mineco AG, le-a recomandat că ar fi bine să se plătească o anumită sumă de bani înainte  de termenul din data de 20 februarie 2012.Aşa cum rezultă din declaraţia inculpatului C.I., care confirmă toate aspectele reţinute în procesul verbal  de sesizare din oficiu, anterior termenului din data de 20 februarie 2012, între învinuitul C.I. şi inculpatul Şerban Cătălin  Nicolae a avut loc o întâlnire în Iulius Mall din Timişoara. Cu această ocazie inculpatul Şerban Cătălin  Nicolae a pretins de la C.I.suma de 30.000 de euro lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra membrilor completului de judecată care aveau spre soluţionare cele două recursuri. Precizează că aceste două recursuri se judecaula Curteade Apel Timişoara, Secţia a II-a Civilă, secţie în care activa şi inculpatul Şerban Cătălin Nicolae. Ambele recursuri  au fost amânate pentru lecturarea actelor depuse de părţi la dosar. După data de 20 februarie 2012, inculpatul Şerban Cătălin  Nicolae a avut o nouă întâlnire în acelaşi loc cu învinuitul C.I. în care inculpatul i-a pretins încă 30.000 de euro în schimbul influenţei asupra membrilor de judecată pentru a obţine o soluţie favorabilă în cele două dosare.


Aşa cum afirmă şi C.I., inculpatul ar fi spus în faţa acestuia că este necesar pentru că pe fir au apărut alte persoane. Arată că într-o discuţie purtată de C.I. cu învinuitul Rus Adrian (discuţie înregistrată în mediu ambiental), C.I. i-a spus că i s-a transmis că este nevoie ca cetăţenii sârbi să facă acest lucru întrucât primarul şi directorul general s-au schimbat şi s-ar putea să facă şi ei acelaşi lucru. La data de 4.03.2012 a avut loc o nouă întâlnire între inculpatul Şerban Cătălin  Nicolae şi C.I. unde s-a discutat modalitatea în care urmează a fi remisă suma pretinsă de 60.000 de euro. După 5.03.2012  când ambele recursuri au fost respinse, C.I. a făcut demersuri pe lângă cetăţenii sârbi pentru a remite suma respectivă de bani întrucât „el este om de onoare şi nu are nimic de câştigat din treaba asta, doar pierdere de timp”, mai mult a afirmat că îl aşteaptă un proces greula Curtea de Apel Cluj. Propunerea cetăţenilor sârbi a fost să i se deschidă un cont, iar C.I. a spus că nu doreşte să-şi deschidă cont astfel încât s-a ajuns la concluzia ca banii să fie înmânaţi lui C.I. pe teritoriul Serbiei. La datele de 11.03.2012 şi 12.03.2012, în mod insistent inculpatul Şerban Cătălin  Nicolae l-a căutat pe C.I. la telefon. Arată că la data de 13.03.2012 M.M. l-a sunat pe inculpatul Şerban Cătălin  Nicolae, ocazie cu care acesta a specificat că „sunt presat şi eu la rândul meu de alţii şi dacă nu rezolvăm atunci nu mai pot apela „, se arată în motivare. De asemenea, se precizează că ” la data de 13.03.2012 inculpatul Şerban Nicolae Cătălin a iniţiat un apel telefonic către C.I. din locuinţa numitei B.A.C. (membru al completului de judecată ce a soluţionat recursurile), denotă că acesta are cunoştinţă de activitatea infracţională a învinuitului C. I”. Din completul de recurs a făcut parte şi judecătorul Buta Anca Cristina alături de Florin Moţiu şi Petruţa Micu. Tot în 13 martie, consilierul judeţean PD-L Chişărău s-a întâlnit „în incinta Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa cu numitul M.I.M., fost militar in cadrul Serviciului de Informaţii Externe actualmente preşedinte al Senatului Universităţii„.

După ce Chişărău s-a întors în ţară cu şpaga din Serbia a urmat o discuţie cu vicepreşedintele CAT. ” Chişărău i-a spus„am venit,am făcut rost de”, iar Şerban Cătălin Nicolae întreabă „totul ai”, C.I. răspunde  „nu tot,numai 50 atâta mi-au adus”, iar Şerban Cătălin Nicolae spune „Ok”.În continuare C.I. întreabă „50 unde ţi-i dau”,iar Şerban Cătălin Nicolae răspunde „păi facem documentele cum am stabilit”. Invitat de judecător la biroul soţiei să lase „documentele”, Chişărău a numărat banii în faţa notăriţei.

15 COMENTARII

  1. Pai barbatul judecatoarei Buta este si el membru al unei trupe de batausi sarbi. In ziarul renasterea apare reprodusa convorbirea cu un ziarist cand acest sarb sot al lui Buta a amenintat ca-i ia gatul ziaristului
    Si politia a pierdut pe nedrept un proces de proprietate in fata lui Buta.
    Sigur Anca Buta stia de spaga. Doar ea a condus sedinta de judecata din 5 martie 2012

  2. Judecatoarea Petruta Micu are datorii de 115.000 eurola banca ,Buta Anca Cristina 72.000 euro.Numai Florin Motiu nu are datorii la banca .Era sa uit de domnul arestat…95.000 euro datorii la banca.

  3. Felicitari d-le ziarist! Esti singurul care aduci in discutie si problema fondului acestui dosar ,care pana in momentul de fata nu a manifestat interes pentru nimeni. Reamintesc celor care nu stiu inca ca fondul sentintelor recurate a fost solutionat la Tribunalul Caras-Severin, majoritatea in camera de consiliu, institutie de la care acest domn vicepresedinte a promovat candva.
    Asteptam ca cineva sa verifice si legalitatea sentintelor pronuntate la fond pentru eficienta actului de justitie.

  4. Moldomin ar deţine aproximativ 30% din rezervele de cupru ale României, adică în jur de 300 milioane de tone de cupru. Potrivit aceleiaşi surse, cotaţia cuprului a atins un nivel record de 10.000 de dolari/tonă,
    la un calcul de 300 mil.tone X 10.000 dolari/tona = 3.000.000.000.000 dolari, atata valoreaza cuprul maldomin dat pentru 50.000 euro.
    P.s. pentru un asemenea prejudiciu acesti judecatori si politiscieni ar trebuii impuscati in frunte cu Basescu fiindca nu inteleg de ce basescu vrea rosia montana plina de ceanuri cand in cupru sunt atatia bani,
    In Moldomin ar trebuii investit circa 300-400 de milioane, chiar nu are statul acesti bani ptr investitie? are cete 4 miliarde de euro pentru investitii dar doar in bazine si patinoare. DEMISIA SI IN PUSCARIE CU TOTI!
    PPS sursa este ziarul evenimentul zilei http://www.zf.ro/companii/un-grup-elvetian-cu-actionari-necunoscuti-a-preluat-moldomin-moldova-noua-care-exploateaza-30-din-rezervele-locale-de-cupru-8756790

  5. Asta se intampla cand statul si pedeleii de serviciu, gunoaiele lui basescu si coruptii romaniei se implica in tot. functii pe spagi, continuitatea lor pe spagi. credeti ca serban nu trebuia sa dea mai departe parte din spaga, spre cjt sau ministere?

  6. asha s-a dus 90% din rezervele tarii asteia.noi ne-am vandut-o pe un pumn de bani la straini si asteptam sa vedem ce-o sa mai gaseasca copii nostrii.cei de la partid nu zic nimic?
    ce sa zica ca toti is la fel .,umbla sa-si ascunda urmnele.daca vorbeste judecatoru asta de tot ce stie pica si basescu.problema mare e ca toti conducatorii sunt corupti si nu mai are cine sa-i aresteze.rushine sa va fie pleava societatii ce sunteti.

  7. Cine verifica cum au foast „VANDUTE” /distruse ,tot in acest mod – serele de la Arad-SC ALFAR SA ? ?
    De ce nu se verifica si acolo ? Probabil ca sunt barosani,la mijloc ?!
    Jaf si tradare !

  8. Foarte interesant de stiut, pe unde a fost introdusa in Romania modesta suma de 50.000 euro de catre d-l Chisereu! El a intrat in posesia banilor pe teritoriul Serbiei! Dar, nu ma mira nimic la cum se face controlul in Naidas si la Moravita.

  9. Ai perfecta dreptate SSC, intrarea in Romania din Serbia permite ca instrumentele de plată sub formă de numerar aflate asupra calatorilor ce depăşesc echivalentul a 10.000 euro/persoană se DECLARA LA AUTORITATEA VAMALA! Oricum , poti introduce lejer 10-20 kg de heroina, fiindca „lucratorii specializati de acum” o confunda cu concentratul de pui!

  10. unii sunt foarte lacomi, si in acelasi timp PROSTI = resping actiunile
    desi ar trebui sa le admita (civil/penal) astia merita sa fie eliminati

    muncesc pe ruptele mafiotii, conturi, vile la munte, masini, etc. – ce gunoaie!

  11. De curiozitate, cine e M.I.M ??? Fost militar, bla-bla-bla ? Ala din poza are o mutra de copil tocilar care insa a facut gafa vietii lui….Desigur, salariul de 3000 eur pe care il primea deja era mic….Omul visa….Sincer, ma bucur de ceea ce a patit, sper ca detinutii din penitenciar sa se „ocupe” de el cu „caldura”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.