Bazinul semi-olimpic din Dacia, închis după ce opt copii s-au intoxicat cu...

Bazinul semi-olimpic din Dacia, închis după ce opt copii s-au intoxicat cu clor. Explicația halucinantă a administratorului UPDATE Anchetă a Poliţiei

0
DISTRIBUIȚI

bazin-dacia-2-1024x768

După ce săptămâna trecută bazinul din Dacia a primit o “bilă neagră” din cauză că administratorii nu au lăsat tineri să se antreneze pe motiv că era vacanță de Paști, un nou scandal a izbucnit legat de instituția ce aparține Primăriei Timișoara. Astfel, câțiva timișoreni au depus plângeri la poliție după ce copiii lor s-au intoxicat cu clorul din apă. Bazinul de înot din Piața Dacia din Timișoara a fost închis în această săptămână în urma unei anchete a poliției declanșată de o reclamație depusă de părinții unui copil.


Alături de alți șapte tineri, acesta s-a întors de la orele de înot cu simptome clare de toxinfecție – greață, vărsături și o stare de rău.

”Pe 20 mai a fost depusă plângerea de către părinții unui copil care au reclamat că băiatul  s-a întoxicat. A fost investigat la un dispensar și medicii susțin că s-ar fi întoxicat cu o substanță care a ajuns în apă. Tatăl copilul reclamă faptul că aceasta ar fi ajuns în apa bazinului. Acum se fac cercetări în primă fază pentru neglijență în serviciu în ceea ce privește personalul bazinului”, a declarant Ionuț Bocancea ofițerul de presă al Poliției Timiș. Părinții copiilor afectați au aflat de la personalul bazinului că aici s-ar fi făcut o dezinsecție și e posibil ca otrava menită să omoare gândacii să fi ajuns în apă.

Reprezentanții bazinului susțin că închiderea de săptămâna aceasta a bazinului se datorează faptului că s-a schimbat apa  prima data după ce acesta a fost renovat. ”Apa se schimbă o dată la șase luni.  Nu am voie să dau interviuri. Îmi cer scuze, dar acestea sunt regulile primăriei”, a spus administratorul bazinului Ștefan Hrip. Și inspectorii Direcției de Sănătate Publică Timiș au declanșat o anchetă în acest caz.

UPDATE Poliţia Timiş a anunţat prin intermediul unui comunicat de presă că a început o anchetă pentru neglijenţă în serviciu după ce trei părinţi au depus plângeri la secţia 4, suspectând ” că apa bazinului  a fost contaminată în urma unor lucrări defectuoase, de dezinsecţie şi deratizare, efectuate de personal autorizat”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.