Pictură și sculptură de la „frontiera” lui Florin Ivănescu. Unde și când...

Pictură și sculptură de la „frontiera” lui Florin Ivănescu. Unde și când puteți vizita expoziția FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>IMG_20140505_193400

Galeria Calpe din Timișoara a găzduit vernisajul expoziției de pictură și sculptură a artistului Florin Ivănescu. Trecând pragul galeriei, iubitorii de artă pot descoperi 28 de lucrări dintre care 19 picturi și nouă sculpturi semnate de Florin Ivănescu până pe data de 15 mai.

„Vernisajele, de regulă, sunt făcute să stai la un pahar de șampanie, să povestești, să strângi mâini, să schimbi priviri și toate cele. Dar apoi este necesar ca cei care iubesc arta viziuală să revină la locul faptei și să afle mai mult din ce spune artistul respectiv. Un act cultural stârnește artistul din tine și te împinge mai departe să descoperi temele din acele lucrări. Când vorbim de Florin, vorbim de tema «Graniței», tema «Frontierei»”, a spus  scriitorul Robert Şerban, căruia i-a aparţinut cuvântul de deschidere al expoziţiei.

Lucrările lui Florin Ivănescu au fost realizate începând cu anul 2011 și prezintă mai multe teme care l-au „bântuit” pe artist. ”Sunt lucrări din 2011 și s-au adunat. A fost un exercițiu de atelier, de studiu ca să vedem cum deportăm mai departe cu celelalte teme. Rezultatul nu e finit, se va da și pe sticlă și pe lemn, metal și tot felul de alte lucruri. Ținând cont că domeniul meu de activitate e ambientul, va trebui să găsesc un echilibru, dar sper din tot sufletul să mă opresc la tot ce însemnă simeză. Sper ca expoziția să fie vizitată și să exprime emoția care trebuie”, a spus artistul Florin Ivănescu.

Expoziția va fi deschisă din 30 aprilie până în 15 mai, iar intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.