Întâlnire între noile proiecte: ACS Poli versus CSU Craiova. Cum l-a ajutat...

Întâlnire între noile proiecte: ACS Poli versus CSU Craiova. Cum l-a ajutat Sorin Cârțu pe Dan Alexa într-un moment crucial

0
DISTRIBUIȚI

acs-poli-pandurii-8-1024x683

Noile proiecte fotbalistice demarate de autoritățile din Timișoara și Cetatea Băniei vor fi mâine în premieră față în față. Atât ACS Poli, cât și CSU Craiova, au avut parte de un start de sezon anevoios în Liga I, dar Dan Alexa speră să fie cel care profită de pasa neagra a oltenilor.

CSU Craiova are doar cu un punct peste bănățeni după șase runde (5 puncte) și atmosfera la olteni e tensionată după eșecul de pe teren propriu cu Viitorul. ”Mă doare că nu am reușit un rezultat bun, dar nu trebuie să capitulăm. Este o înfrângere usturătoare, dar vom recupera punctele la Timișoara. Vom face tot posibilul. Atunci când învingi toată lumea te aplaudă, când pierzi te huiduie”, spunea Emil Săndoi după jocul în care i s-a cerut demisia din tribune, alături de Sorin Cârțu.

Dan Alexa e însă în gardă în ceea ce privește forța Craiovei. ”Craiova are în mare parte același lot ca anul trecut, când au încheiat între primele, nu trece printr-un moment bun, trebuie să profităm de lucrul acesta. Au jucători cu experiență și un cuplu de antrenori buni, pe care îi apreciez, dar noi mâine trebuie să câștigăm, să avem atitudine, determinare. Precum am avut la Târgu Mureș, unde am obținut un punct pe terenul unei echipe care se va bate la titlu”, a declarat Dan Alexa.

Despre Craiova a vorbit și ultima achiziție a bănățenilor. ”CSU Craiova e o echipă bună, a demonstrat anul trecut, chiar dacă a avut, la fel, un debut dificil.


Cei doi antrenori au reușit să facă o echipă foarte bună și s-au clasat într-o poziție în care ar fi participa într-o cupă europeană dacă nu aveau acele probleme. Suntem obligați să câștigăm, ne așteaptă câteva meciuri care sunt la îndemâna noastră. Avem jucători de valoare”, a precizat Marius Croitoru.

Cârțu l-a salvat de furia suporterilor

Dan Alexa povestit azi despre un moment delicat de la care a fost ”salvat” de actualui tehnician al lui CSU Craiova. Pe vremea când acesta activa la Timișoara el s-a dus să-i împace pe fani cu sosirea ”Chirurgului” de la Dinamo, nr. 5 din Banat fiind văzut atunci ca un ”câine roșu” convins. ”Trebuie să intrăm cu atitudine în joc, trei puncte sunt foarte importante mâine. Craiova are valoare, în toate compartimentele au jucători care spun ceva. Bawab, Rocha în atac, Băluță, Madson la mijloc. Și ca echipă sunt foarte buni. Au și antrenori experimentați, Cârțu și Sândoi. Cu Sorin Cârțu am lucrat la Timișoara, e un antrenor și o persoană pe care o stimez și apreciez foarte mult. Când am venit la echipa asta, primele zile, am fost așteptat cum am fost așteptat, Cârțu a vorbit cu suporterii. Sunt lucruri care rămân…”, a precizat Alexa.

Tehnicianul lui ACS Poli nu are absențe pentru partida de mâine dar încă se gândește dacă va miza pe Srdjan Luchin, absent în Mureș din cauza durerilor la spate. Fundașul s-a pregătit normal azi. De asemenea Alexa i-ar putea odihni pe Sarmov și Goga, jucători care încă nu pot rezista unui ritm cu jocuri din trei în trei zile.

Partida ACS Poli Timișoara – CSU Craiova se dispută sâmbătă, de la ora 18.30, în runda a VII-a a Ligii I. Va fi prima întâlnire oficială dintre cele două formații care se bucură din plin de susținerea autorităților locale. CSU Craiova a promovat când ACS Poli a retrogradat din Liga I în ediția 2013-14.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.