Ion I.C. Brătianu, „botezat” pe un tablou în sediul ALDE Timiș. Cum...

Ion I.C. Brătianu, „botezat” pe un tablou în sediul ALDE Timiș. Cum i-a fost pocit numele și cum au dres liberalii greșeala FOTO

0
DISTRIBUIȚI

ion c brateanu

Situaţia demnă de filmele de comedie, la sediul ALDE Timiș (format din PLR şi PC), acolo unde un tablou cu Ion I.C. Brătianu stârnește zâmbete celor care trec pragul formațiunii. Așa cum se știe, la formarea PLR, de către aripa plecată din PNL, adepţii lui Tăriceanu au susținut că sunt singurii care duc mai departe principiile liberalismului pur și că motivul formării unui nou partid este faptul că, prin fuziunea cu PDL, PNL încalcă tradiţia istorică. Anul trecut, la prima conferinţă de presă ca preşedinte al PLR Timiş, Ehegartner declara că „ceea ce propunem noi, cei din PRL, este de a nu lăsa liberalismul, un simbol al politicii româneşti, care a contribuit decisiv la modernizarea şi dezvoltarea statului român, să dispară de pe scena politică”.


Cât despre scopul PRL Timiş, filiala se adresează electoratului timişorean şi timişean care se consideră abandonat de către PNL, mai informa senatorul.

Se pare însă că nici liberalii din Timiş nu cunosc atât de bine tradiţia Brătienilor. Asta pentru că pe tabloul cu Ion. I.C. Brătianu numele apărea drept BrătEanu. Litera greșită a fost colorată cu o cariocă pentru a arăta ca un I. Desigur cel mai probabil că greşeala le aparţine celor care au realizat tabloul, dar oare credinţa adevărată în principiile liberalismului nu ar fi impus o schimbare a tabloului şi nu o mâzgălire a acestuia?

ion ic brateanu 1

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.