Festivalul Timișoara Rock a fost anulat în urma tragediei de la București....

Festivalul Timișoara Rock a fost anulat în urma tragediei de la București. Care a fost mesajul primăriei

0
DISTRIBUIȚI

Festival Rock Timisoara30 implant pentru refuz costi duma

Timișoara Rock Festival a început aseară în centrul orașului, însă ultimele două seri ale evenimentului, astăzi și mâine, au fost anulate.

Conform adevarul.ro, primarul Nicolae Robu a anunțat, în această dimineață, că dacă guvernul va decreta trei zile de doliu național, autoritățile locale vor pune punct festivalului timișorean după prima seară. „Să vedem ce va face Guvernul. Dacă va fi decretat doliu naţional timp de trei zile atunci cu certitudine vomanula festivalul. Este posibil ca doar mâine să fie zi de doliu, încă nu ştim, de asta nici nu am vrut să lansez această veste cu anularea festivalului. Nu este o situaţie uşoară, avem contracte, cei de la Zdob şi Zdub au venit de la distanţă mare, unii dintre ei de la Moscova. Cred că era mai bine ca preşedintele să fi decis de dimineaţă, în privinţa decretării doliului naţional.


Acum trebuie să aşteptăm până în jurul orei 13.00, pentru a vedea dacă anulăm sau nu festivalul. Oricum, e o mare tregedie ce s-a întâmplat la Bucureşti”, a declarat Nicolae Robu pentru sursa citată.

Ședința de guvern de la ora 12.30 a confirmat decretarea celor trei zile de doliu național, astfel că Primăria Timișoara a anunțat, printr-un comunicat, anularea festivalului de rock, dar și a oricăror alte evenimente organizate de municipalitate în aceste trei zile

„În memoria victimelor care şi au pierdut viaţa în tragicul incendiu dintr-un club din Bucureşti, Guvernul României a declarat trei zile de doliu naţional, începând de astăzi, 31 octombrie a.c. Primăria Municipiului Timişoara anunţă că, în perioada doliului, drapelul României va fi arborat în bernă. Manifestările publice şi spectacolele organizate de municipalitate şi programate în aceste zile, nu vor mai avea loc. Transmitem sincere condoleanţe familiilor victimelor şi exprimăm întreaga noastră compasiune pentru persoanele rănite în acest tragic incendiu”, spune comunicatul Primăriei Timișoara.

Membrii uneia dintre trupele timișorene care a urcat pe scenă în prima seară a festivalului, Implant pentru Refuz, au transmis, de asemenea, un mesaj de condoleanțe, prin intermediul rețelelor de socializare. „Suntem cutremuraţi de vestea tragediei din Colectiv. Cuvintele sunt de prisos. Gândurile noastre şi ale întregii comunităţi muzicale din Timişoara sunt alături de cei care suferă în aceste momente. În semn de solidaritate, cântările de azi şi mâine de la Timişoara Rock Festival nu vor mai avea loc. Rest in peace, dragi prieteni și oameni minunați”, spune mesajul celor de la IPR.

Mai mulți timișoreni au anunțat pe rețelel de socializare că vor merge în fața scenei din Piața Victoriei, unde avea loc festivalul, pentru a aprinde o lumânare în memoria celor care au murit la București.

Foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.