Complicațiile continuă la ACS Poli: banii așteptați din drepturile TV nu rezolvă...

Complicațiile continuă la ACS Poli: banii așteptați din drepturile TV nu rezolvă nici datoriile curente. Ce spune Florin Marin despre „găurile” din lot și ce întăriri își dorește

0
DISTRIBUIȚI

reunire lot poli 2016 06_resize

Tehnicianul Florin Marin a vorbit azi, alături de Daniel Stanciu, pentru prima dată în noul an despre situația complicată de la ACS Poli. Conducerea timișorenilor așteaptă săptămâna viitoare banii din drepturile TV, dar aceștia nu vor rezolva nici măcar toate datoriile curente. Chiar și așa echipa se pregătește de cantonamentul din Turcia în speranța că lucrurile se vor dezgheța pe parcurs. Între timp, negocierile cu jucătorii se dovedesc foarte dure.

Puțini dintre jucătorii care nu mai intră în calcule acceptă să plece fără a-și primi toți banii. Mai mult, străinii se pot adresa FIFA după doar două luni de neplată, Sarmov amenințând în acest sens. ”E adevărat, la reunirea de vineri era normal, unii au primit liber. Trebuie să reducem bugetul salarial. Avem o listă de jucători, pe care ni-i dorim. Dar în primul rând să închidem cu cât mai mulți de pe lista de plecări. Și jucătorii actuali, patru au salarii peste barem, am discutat și vrem să-și reducă salariul. Nu contează cât e. Vom încerca să compensăm cu anumite bonusuri. Vrem 4-5 sau șase jucători prin plecarea lui Luchin. Sunt doar trei plecați acum (n.r. Pap, Lazăr și Luchin). La restul, că se antrenează sau nu cu prima echipă. Că le-am dat posibilitatea să negocieze cu alte echipe, nu înseamnă că au plecat. Ideal ar fi ca în 21 să plecam cu toți pe care îi vrem”, a declarat Daniel Stanciu. Echipa urmând să plece în 21 ianuarie în Antalya.

”Cazul Luchin” se poate repeta

Stanciu a explicat că situația lui Srgian Luchin, plecat la o formație care i-a oferit condiții mai bune, se poate repeta. Ianis Zicu e în această situație, dar e convins că ”machidonul” are o motivație personală la Timișoara. ”Zicu are și el opțiunea aceasta. Am avut o discuție cu el. Zicu a sărit peste perioada de pregătire… Și-a dat seama că e dator, Timișoarei, l-am ajutat mult. În primul rând Timișoarei, sunt sigur că va oferi mult mai mult în partea a doua a campionatului. E foarte ambițios”, a precizat managerul sportiv al lui ACS Poli.

Vin banii TV, dar nu acoperă tot

De vineri vor intra restul banilor din drepturile TV în conturile LPF, cluburile urmând să beneficieze de ei săptămâna viitoare. E o gură de oxigen, dar una mică pentru bănățeni. ”Până marți vom avea banii în cont. 600 și ceva de mii de euro. Nu acoperim toate datoriile, suma nu e foarte mare, dar încercăm.


Aveam 29 de jucători pe listă, regulamentul impune doar 25, doi sub 21 ani. La aproape toți le expiră contractul in vară. Lazăr e un câștig din acest punct de vedere, avea cel mai mare salar”, a mai spus Stanciu.

Managerul sportiv speră că până la urmă răspunsul de la Curtea de Conturi va debloca situația… ”Primăria are banii pregătiți, sperăm ca și CJT să ne cuprindă in proiectul de buget. Doar din banii de la primărie putem duce campionatul până la capăt. Ideea era de a construi o echipă competitivă. Primăria poate retroactiv, CJT nu”, a explicat Daniel Stanciu. Între timp clubul a mai rămas fără doi oameni din organigramă, Florențiu Staicu, vicepreședinte, și Mircea Mihuț, director economic. Aceștia și-au dat demisia precum președintele Liviu Anton, fără explicații.

Croitoru, un caz apare

Din lista neagră lungă, un caz apare îl reprezintă Marius Croitoru. Jucătorul nu poate fi îndepărtat deoarece nu se poate legitima la o a treia formație în cursul aceluiași sezon. ”I-am sugerat să vorbească cu cei de la Botoșani. Dacă nu, el rămâne la Timișoara”, a adăugat Daniel Stanciu.

Florin Marin a specificat că deciziile în privința listei cu jucătorii ”indezirabili” s-a luat împreună, ținând cont de evoluții, dar și de salarii. O analiză făcută încă din decembrie. ”Sunt îngrijorat de situația echipei în acest moment, lucrurile nu sunt clare și ne vor afecta în viitor. Nu cred că retrogradăm dacă lucrurile se rezolvă pe parcurs, dacă nu avem acești jucători (4-5 transferuri noi) să facă pregătirea cu echipa vom avea probleme. Nu suntem acoperiți pe postul de portar. Luchin e o pierdere. Avem nevoie de un fundaș, doi mijlocași centrali, mijlocaș stânga și atacant. Pe Marius Croitoru l-am pus pe lista celor care am renunțat”, a conchis Florin Marin. Stanciu a completat apoi că dacă nu se pot despărți de mijlocașul moldovean acesta va face parte din lotul primei echipe, chiar dacă nu va fi folosit.

”Am promovat șase jucători de la echipa a doua, mă bazez pe ei, sunt motivați, vom completa cu ei”, susține Marin, cu referire la Mailat și compania.

Îi vor pe Bălgrădean și Veselovsky

Numele avansate pentru postul de portar au fost confirmate. E vorba de negocieri cu Cristian Bălgrădean (CS U Craiova) și Robert Veselovsky (Mlada Boleslav), cei doi însă sunt greu de adus. ”Noi ne dorim să aducem doi portari, dar dacă nu vom reuși… Și ei sunt în discuții, Daniel a vorbit cu Bălgrădean și Veselovsky. În mare parte jucătorii doriți sunt jucători din străinătate”, a subliniat Florin Marin.

Antrenorul timișorenilor speră totuși ca în play out echipa sa să nu aibă emoții. Obiectiv?: ”Să obținem rezuitate bune cu Petrolul si Voluntari acasă… să terminăm cât mai sus în play out, să câștigăm niște locuri față de cel ocupat acum”. ”Nu mi-e frică de retrogradare…”, a încheiat Daniel Stanciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.