Solicitare oficială către CNATDCU de verificare a tezei de doctorat de la...

Solicitare oficială către CNATDCU de verificare a tezei de doctorat de la Timișoara a Codruței Kovesi, făcută de profesorul care a făcut sesizări de plagiat în cazurile Ponta, Oprea și Tobă

0
DISTRIBUIȚI

doctorat kovesi

Profesorul Cristian Dogaru a cerut în mod oficial Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) să verifice teza de doctorat a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.


Într-o postare publicată pe contul său de Facebook, profesorul spune că a cerut CNATDCU să verifice suspiciunile de plagiat ridicate de Grupul de Investigații Politice, un ONG condus de Mugur Ciuvică.

Dogaru, care este lector la Universitatea Campus Suffolk din Anglia, a făcut sesizări de plagiat și în cazurile Victor Ponta, Gabriel Oprea și Petre Tobă. CNATDCU se află în subordinea Ministerului Educației și este singura instituție abilitată care poate să se pronunțe în legătură cu sesizările de plagiat.

Cererea la CNATDCU a fost depusă astăzi de Cristian Dogaru. „Conform procedurii, CNATDCU acceptă sau nu acceptă sesizarea (cei de la UEFISCDI o transmit doar), practic dacă e nevoie de mai multe documente sau ba. Dar chiar și așa, CNATDCU nu mi-au dat termen”, a declarat Cristian Dogaru, pentru HotNews. Profesorul spune că, potrivit legii, în 45 de zile ar trebui să primească un răspuns, dar în cazul sesizărilor care i-au vizat pe Victor Ponta, Gabriel Oprea și Petre Tobă, termenul a fost depășit.

„Personal, consider că teza de doctorat a d-nei Kovesi respectă normele de etică academică în activitatea de cercetare-dezvoltare, dar nu sunt împuternicit să iau o decizie în acest sens. (…) Noile acuzații de nerespectare a standardelor de etică profesională care trenează nerezolvate asupra procurorului șef a celei mai importante instituții anti-corupție pot aduce un prejudiciu grav de imagine și credibilitate a justiției din România”, menționează în sesizare Cristian Dogaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.