Atmosferă vieneză la Timişoara: aproape 100 de tineri şi copii debutanţi au...

Atmosferă vieneză la Timişoara: aproape 100 de tineri şi copii debutanţi au dansat vals pe scena Teatrului Naţional. Cum vor fi ajutaţi sute de copii sărmani din Timiş FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1549982336">

dsc_4351-copy

Cea de-a cincea ediţie a Balului Vienez de la Timişoara a reprezentat un succes. Evenimentul cultural organizat în scop caritabil a avut loc, aseară, pe scena Teatrului Naţional din Timişoara şi a strâns numeroşi oameni de afaceri şi de cultură care au dansat vals şi au făcut donaţii. Toţi banii stânşi vor fi folosiţi pentru sprijinirea a peste 500 de copii şi tineri defavorizaţi din centrele fundaţiei internaţionale “United Way” din judeţul Timiş. Totodată, organizatorii au oferit premiul “Trofeul generozităţii” unor oameni implicaţi în iniţiative de cercetare, educaţie şi business.

În cadrul programului artistic, invitații de onoare au fost soprana Teodora Gheorghiu și dirijorul Gabriel Bebeșelea, care au fost acompaniați de orchestra Spirit of Vienna, venită special din capitala Austriei pentru Balul Vienez de la Timișoara. Programul artistic a fost completat de momentele celor 48 de tineri debutanți și al celor 42 de copii minidansatori. Coregrafiile prezentate au fost create și pregătite timp de două luni alături de doi dintre cei mai renumiți antrenori de dans din România.

„Balul Vienez de la Timișoara a ajuns la a V-a ediție. În toți acești ani, prin acest proiect, am format o comunitate de copii, tineri si invitați care se unesc în spiritul caritabil pentru a ajuta sute de copii și oameni din centrele United Way. Ne bucurăm că și în acest an, am continuat campania Floarea de colț care răspândește cu o lună înaintea evenimentului același spirit al generozității în rândul cetățenilor orașului nostru. Aceasta comunitate apreciază valori de compasiune, eleganță și bun gust și devine cu fiecare an tot mai mare”, a explicat Ioana Hațegan, președintele Fundației Balul Vienez de la Timișoara.

Balul Vienez de la Timișoara a fost precedat şi de campania de strângere de fonduri „O floare de colț pentru un prânz cald”. În cadrul acesteia, cu o donație minimă recomandată de 10 lei, s-a putut achiziționa o broșă în formă de floare de colț. Suma de 10 Lei reprezintă o masă caldă pentru un copil defavorizat. Toate donațiile obținute în urma achiziționării florii de colț ajung direct la Fundația United Way din Timișoara. Anul acesta s-au distribuit 5.000 de flori de colț, astfel că se vor putea asigura 5.000 de mese calde.

Balul Vienez de la Timişoara se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Austriei şi este al 31-lea bal vienez recunoscut la nivel internațional de către Primăria din Viena.

Foto: George Bufan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.