HAOSUL organizatoric și arbitrajele, printre motivele startului slab pentru CS Informatica Timișoara....

HAOSUL organizatoric și arbitrajele, printre motivele startului slab pentru CS Informatica Timișoara. Declarații ”riscante” ale unui jucător al alb-violeților de la futsal

0
DISTRIBUIȚI
informatica prez (2)
Tensiune la Informatica

Vicecampioana României la futsal, Informatica Timișoara, văzută de multă lume ca favorită nr. 1 la câștigarea Ligii I, nu s-a bucurat de un start conform așteptărilor în ediția 2016-17. Echipa pregătită de Robert Lupu e în afara podiumului înaintea partidei cu liderul-surpriză United Galați. Problemele din cadrul clubului au fost dezvăluite azi de antrenorul bănățenilor și de Florin Matei, unul dintre jucătorii reprezentantivi, care de altfel a și ”spart gheața”. Cel din urmă nu a ezitat să-l critice inclusiv pe finanțatorul Gabriel Lungu pentru transferuri, dar a vorbit și de prezența considerată nocivă în cadrul clubului a managerului sportiv Ionel Cărăbaș, dispărut între timp din organigramă.

”Obiectivul nostru e acolo, să câștigăm cupa, campionatul…. Se pare că nu confirmă jucătorii aduși”, a spus azi Robert Lupu, cu referire în special la sârbii aduși în vară la Informatica. Moment în care Florin Matei a continuat: ”Jucători aduși fără să se priceapă… Cine i-a adus trebuie să și răspundă. Nu cred că Robert i-a adus, domnul Gabi Lungu, fără întrebări, nu știu. Domnul Gabi Lungu a făcut echipa, dar dacă o faci te bagi unde nu te pricepi? S-a băgat foarte mult și părerea mea de aceea sunt și aceste rezultate”. Matei a dat apoi de înțeles că nu se teme că finanțatorul se va supăra după vorbele sale și că-și asumă riscurile.

”Și eu pot să spun că și eu am vrut să vină acești jucători, nu numai Gabi Lungu, poate Florin e un pic cam dur, dar ăsta e adevărul. Sunt jucători care au fost la Euro, dar nu confirmă. Pe lângă lucrul acesta s-au făcut investiții foarte mari, care nu se merită. Pe lângă faptul că s-au făcut niște diferențe între noi. Acesta e adevărul, s-a greșit un pic organizatoric, dar din dorința de a face bine. Pentru că dacă aduci jucători de la naționala Serbiei nu trebuie să consulți nu știu ce specialiști. Sunt lucruri pe care ni le asumăm… Dacă se vrea performanță noi trebuie să ne organizăm mai bine. În ultimele două săptămâni am reușit să schimbăm strategia. Poate nici jucătorii nu au înțeles bine de ce sunt aici. Și poate conducerea nu a reușit să-i facă să înțeleagă care e obiectivul aici. Cred că s-a mers pe performanța individuală”, a completat antrenorul-jucător Lupu. Printre jucătorii sosiți pe Bega în vară se numără Milos Simic și Slobodan Rajcevic, dar și portarul finlandez Antti Koivumaki. ”Anul trecut am fost mai omogeni. Mai mulți români, Călugăreanu, Al-Ioani… Cred că e și lipsă de comunicare. Sunt jucători care nu știu ce înseamnă în România în deplasare”, a fost o altă remarcă a lui Florin Matei.

”El a spus că fotbalul e geometrie”

Florin Matei a trecut mai departe și l-a atacat pe cel care nu mai e manager sportiv la club, după cum s-a aflat abia azi. ”Cred că reorganizarea asta trebuia de la început.


Nu știu dacă-l știți pe domnul Ionică Cărăbaș. Mai există acest om? A venit un om care se ocupă de mușchi… El a spus că fotbalul e geometrie… Intra în vestiar și îmi spunea în engleză: How are you? … A făcut o diferență mare între străini și români”, a ”tunat” Matei.

Robert Lupu a conchis că acum clubul va căuta un om nou în locul lui Cărăbaș și a dezvăluit că la club exista o problemă inclusiv legată de data la care se primeau salariile iar unii jucători vedeau banii mai repede. Pe lângă faptul că diferența salarială dintre noii străini și români e considerabilă. ”Eu când am auzit în vară de modelul cu managerul care îmi face cantonamentul am renunțat la postul de antrenor… Eu nu permit să-mi facă programul. Nu am fost organizați și acest lucru ne-a distrus pe interior… Mă bucur că Informatica a oprit aceste decizii eronate și vrem să mergem pe un drum normal. Să cerem antrenorului performanțe, dar și conducerea să asigure toate condițiile”, a completat Robert Lupu. Acesta nu a lămurit dacă va renunța sigur la unii jucători. ”Eu cred că lotul e bun, e okay, trebuie să decidem dacă se micșorează. Conducerea își asumă dacă merit să investească, să-i mai țină, cred că e vorba de ordine interioară… Acest manager a fost adus de Daniel Rupa și prima sa decizie a fost să-l dea pe el afară. Nu am fost de acord… Dovadă că Daniel e aici”, a adăugat Lupu. Acesta a vorbit și despre instaurarea unui Regulament oficial de Ordine Interioară iar unii jucători ar urma să fie sancționați când nu oferă randamentul scontat.

”Ce s-a întâmplat din vară și până acum e haos, poți să-l numești și așa, dar a fost dezorganizare”, Robert Lupu, antrenor Informatica Timișoara

Despre United Galați și arbitri

Una peste alta, duminică, de la ora 18.00, pe teren propriu, în Sala ”Constantin Jude”, Informatica are șansa de a-și relansa parțial campionatul. Dacă înving liderul surprinzător al Ligii I, United Galați. ”Va fi un meci în care întâlnim o echipă care nu a pierdut până la ora aceasta cu nicio contracandidată. E o surpriză pentru toți, Galațiul nu era printre favorite. Au demonstrat prin jocul prestat că au o echipă unită, joacă împreună de mulți ani. Și-au arătat valoarea în meciurile cu Deva și Iașiul. La începutul campionatului ne așteptam să fim cap la cap cu Deva… Noi dacă am merge ceas până la derby am putea fi chiar pe primul loc la final. Nu e ușor cu relațiile de joc, avem brazilieni, sârbi, cred că cu timpul aceste lucruri se vor îmbunătăți. Galațiul își permite și un X, ceea ce pentru noi și acest rezultat ar fi un dezastru”, a declarat Robert Lupu.

”E surprinzător că e pe primul loc Galațiul, dar cred că o să câștigăm. Eu cred că cel mai important meci va fi returul cu Deva și trebuie să batem tot… La Galați e foarte greu să câștigi pentru că arbitri lasă de dorit foarte mult. De aceea am pierdut și noi, se joacă foarte dur… De domnul Gherman ați auzit, din șase deplasări ne-a arbitrat în cinci. Cum vi se pare? În deplasări asta pățim. Și la Odorhei am făcut 2-2, am avut cinci de la 10 metri… Nu-i suspendă nimeni indiferent de ce erori fac într-un meci”, a răbufnit Florin Matei. ”Anul trecut am avut doi jucători, Ivan și Alcantara, accidentați pe termen lung, nu s-a dat nici fault”, a subliniat Lupu.

”Am vorbit și cu cei care organizează, am primit două de 10 metri cu Deva acasă, corect, dar nu se poate să mergi la Iași sau Călărași și să nu primești unul pentru că ești oaspete… Ei spun că sunt erori și că se întâmplă. Când se televizează tu știi să arbitrezi bine. Se poate recuza, asta am discutat cu conducerea clubului, să nu mai avem același arbitru, care mie mi se pare foarte bun pentru echipa acasă, într-adevăr trebuie să vezi când jocul tău nu e bun… Noi nu vrem decât să fim respectați pentru că muncim”, a concluzionat Robert Lupu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.