Optimism la SCM Politehnica înaintea returului decisiv de la Ribnica. Ce spun...

Optimism la SCM Politehnica înaintea returului decisiv de la Ribnica. Ce spun handbaliștii alb-violeți despre jocul ISTORIC pentru calificarea în grupele Cupei EHF

0
DISTRIBUIȚI
scm-poli-ribnica-4
SCM Poli merge în Slovenia pentru a obține calificarea în grupele Cupei EHF

SCM Politehnica Timișoara pleacă în această seară în Slovenia pentru manșa secundă a dublei cu RD Ribnica. Formația bănățeană e favorită după succesul din tur, scor 27-22, dar a rămas concentrată în condițiile în care nici gazdele nu au renunțat la speranțele de a se califica în grupele Cupei EHF.

Handbaliștii alb-violeți s-au antrenat în formulă completă în această săptămână, în care au beneficiat și de amânarea jocului de campionat cu Suceava. Toți jucătorii sunt apți și sper eu să fie și în formă maximă la ora meciului. Momentul actual al atingerii fazei grupelor, nu cred că e o depășire a condiției; e rezultatul muncii acestor băieți vreme de un an și jumătate. Au muncit foarte mult, pentru a se bucura de aceste rezultate! Din păcate, am plătit puțin cu meciurile din Liga Națională, dar avem un parcurs perfect în cupele europene, ceea ce este o premieră. Repet, nu cred că ne-am depășit condiția ci ne-am demonstrat valoarea, lucru pe care îl vom face și în campionatul intern”, a declarat Attila Horvath, antrenorul secund al lui SCM Poli.

Pentru SCM Politehnica o calificare în grupe ar putea reprezenta una dintre cele mai frumoase performanțe istorice pe plan european. Acolo unde Poli a atins de două ori sferturile unei competiții, ultima dată în urmă cu opt ani, când a fost eliminată de Benfica în Challenge Cup. ”Ne aflăm în fața celui mai important meci al sezonului, după părerea mea, pentru că am plecat în competițiile europene cu gândul să trecem de primul tur. După aceea am văzut că se poate mai mult, iar în momentul de față suntem înaintea unei premiere pentru Timișoara, o performanță uriașă.


Vom avea un meci foarte greu pentru că echipa din Ribnica e foarte disciplinată și cea mai puternică pe care am întâlnit-o până acum. Sper să ne apărăm bine, pentru că acolo se va face diferența. Pentru calificare ne-am pregătit până acum!”, a subliniat căpitanul Cristian Fenici.

Timișorenii nu vor fi singuri în micuța sală din Ribnica. Aproximativ o sută de suporteri vor efectua deplasarea în Slovenia cu două autocare. ”Am văzut că sala din Ribnica e mai mică, dar cu suporteri înfocați și probabil va fi gălăgie. Schemele și acțiunile tactice le avem pregătite și am încercat puțin să intrăm și în atmosfera de meci. Sper să facem un meci bun și să ne întoarcem calificați în grupe”, a mai spus Fenici.

”Experiența adversarilor noștri vine din jocul interilor lor de echipă națională. Stau destul de bine în apărare, iar în atac cunosc foarte bine traseele și știu ce trebuie să joace. În ce ne privește pe noi, trebuie să jucăm aproape perfect pentru a putea să sperăm că vom câștiga și acolo. Va fi foarte greu să ne calificăm, dar trebuie să dăm totul în teren pentru a trece în faza grupelor. Nu cred că ne mai putem surprinde cu ceva, ne cunoaștem deja foarte bine. Antrenorul nostru, Pero Milosevic, i-a studiat bine și cu siguranță vom apăra acest avantaj de 5 goluri pe care l-am obținut în meciul de acasă. Jucăm din ce în ce mai bine; se poate să ne gândim și la victorie, nu doar la calificare”, e de părere și Marko Lasica, extrema dreapta a bănățenilor.

Ribnica e în formă

Deși a pierdut la cinci goluri diferență în România, RD Riko Ribnica și-a continuat forma de invidiat din competiția internă, unde e lider. În ultimul meci, adversarul lui Poli și-a exersat atacul, câștigând cu 36-26 în deplasare la Trebnje. Partida dintre RD Ribnica și SCM Politehnica Timișoara se dispută sâmbătă, de la ora 20.00, și va fi arbitrată de un cuplu din Cehia, format din Lukas Frieser și Radoslav Kavulic. 10 euro e prețul stabilit de gazde pentru biletele la acest meci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.