Robu promite că va colabora cu Grindeanu: „Ne avem numerele de telefon,...

Robu promite că va colabora cu Grindeanu: „Ne avem numerele de telefon, ne vom suna reciproc, voi merge la Bucureşti dacă va fi nevoie, fără nicio ezitare”

0
DISTRIBUIȚI

Speranţe mari pentru Timişoara, odată cu desemnarea lui Sorin Grindeanu ca şi prim-ministru al României. Primarul capitalei Banatului, Nicolae Robu, a ţinut să îl felicite din nou pe pesedist pentru funcţia pe care o deţine, dar şi să reamintească faptul că Timişoara are nevoie de bani de la guvern, pentru implementarea unor proiecte importante.

„E doar o chestiune de timp până îşi va intra în prerogative. Desigur că îi urez în continuare succes. Pentru noi, comunitatea timişoreană şi regiunea noastră, este foarte important că prim-ministrul provine de aici, pentru că ar fi timpul ca măcar acum Timişul şi Banatul să aibă parte de alt tratament decât cel care a beneficiat, aşa am spus mereu indiferent cine a fost la guvernare că Timişoara a primit mult prea puţin faţă de cât i s-a cuvenit. Sunt proiecte care sunt în juridicţia guvernului, dar astea nu avem cum să le facem noi nici cu bani de la bugetul local, nici pe fonduri europene, că nu suntem eligibili, însă guvernul prin diversele lui structuri este eligibil prin Compania Naţională de Investiţii şi aşa mai departe”, a declarat Nicolae Robu.

Întrebat de PRESSALERT.ro dacă va avea o relaţie strânsă cu noul premier pe care îl cunoaşte personal, Robu a promis că da.


„Eu voi face uz de toate mecanismele de comunicare instituţională, evident că am datoria să transmit adrese care să fie înregistrate oficial, dar în plus, desigur că voi păstra cu domnul prim-ministru Sorin Grindeanu relaţia pe care am avut-o şi până acum. Ne avem reciproc numerele de telefon, ne vom suna reciproc, voi merge la Bucureşti dacă va fi nevoie fără nicio ezitare. Eu m-am oferit să merg la Bucureşti în audienţă la domnul Victor Ponta. Nu am primit nici măcar răspunsul că se poate. Este o epocă trecută mie îmi place să mă ocup de prezent şi de viitor. Mi-am făcut mereu datoria, indiferent cine a fost la guvernare. (…) Eu niciodată nu am fost promotorul luptelor şi a disputelor doar de dragul de a avea ceva de făcut, ci din contră, am încercat să mă menajez pentru a-mi păstra timpul şi energia pentru a face lucruri bune în folosul comunităţii. Dacă prin absurd nici guvernul viitor nu o să aloce pentru Timişoara banii pe care Timişoara îi merită, atunci evident că nu voi avea nicio ezitare să informez cetăţenii ce se întâmplă. Nu îmi închipui că voi mai avea motive să scriu zero lei, dar voi scrie cât va fi”, a mai spus primarul Timişoarei.

Edilul a conchis că îşi doreşte ca proiectele finanţate cu bani de la bugetul naţional să fie atât de multe încât să nu îi încapă pe o coală A4.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.