Timișoara Saracens se desprinde abia pe final pe terenul combativei Dinamo. Gazdele...

Timișoara Saracens se desprinde abia pe final pe terenul combativei Dinamo. Gazdele au fost aproape de un eșec la masa verde

0
DISTRIBUIȚI
Timișoara Saracens poate prelua șefia în următoarea săptămână

Campioana României a repurtat o nouă victorie în SuperLigă. Nu a fost însă un duel așa de ușor precum se așteptau elevii ”interimarului” Sosene Anesi. Timișoara Saracens a condus la pauză cu doar patru puncte pe terenul lui Dinamo București. Succesul la o diferență mai clară s-a conturat pe final: 38-16.

Partida din Ștefan cel Mare a avut parte de o întârziere de aproape zece minute din cauză că ambulanța nu sosise încă la teren. După emoțiile legate de startul meciului, vizitatorii s-au avântat direct spre terenul de țintă al gazdelor. Zaharia a profitat de fenta lui Hunt și a sprintat sub buturile lui Dinamo. Stefano Hunt transformă și startul arată deja cine e favorita.

Lucrurile nu au decurs însă așa de confortabil pentru bănățeni. Semnalul a venit în minutul 8 când Liueli Simote convertește o lovitură de pedeapsă de la 55 de metri. După un sfert de oră de joc Rus e întors în terenul de țintă și nu înscrie, dar situația părea rezolvată două minute mai târziu, când Lemnaru culcă balonul simplu aproape de colțul steagului. Mai mult, Manumua apropie ”sarazinii” de punctul bonus în minutul 25, dar nici de această dată Hunt, deși aflat în poziție centrală, nu transformă și scorul rămâne 17-3. Finalul reprizei avea să aducă o revenire interesantă în meci a celor de la Dinamo.


Mai întâi Simote reduce din diferență dintr-o nouă penalitate. Apoi Drenceanu vede ”galbenul” și dinamoviștii profită pe faza ofensivă. După o fază prelungită Melinte culcă balonul la colț și, deși era într-un unghi închis, Liueli Simote găsește bețele și face ca tabela să indice 13-17 la pauză.

Partea secundă începe de asemenea bine pentru timișoreni. Bucurescu e eliminat temporar iar în minutul 48 Manumua înscrie un nou eseu, al patrulea pentru Timișoara Saracens, și tot el transformă pentru 13-24. Totuși, amfitrionii nu și-au spus ultimul cuvânt și mai oferă o replică de la distanță prin același Simote, imediat după ce ”Fish” Morrison a primit destul de ușor cartonașul galben. Jocul s-a mutat însă din nou în terenul alb-roșiilor după ce Kata îl atacă neregulamentar pe Simionescu și ”primește” zece minute pe margine. Dinamo a prins însă o zi mare în defensivă și a rezistat pe alocuri admirabil la atacurile favoriților. Așa cum s-a întâmplat în minutul 72, când Pretorius a fost placat bine chiar în momentul în care se pregătea de eseu. În cele din urmă Stemmet (min. 76), cu ajutorul colegilor, sparge gheața în tricoul ”sarazinilor” și marchează încercarea care oferă liniște echipei îmbrăcate în negru. Tranformarea aparține aceluiași Tevita Manumua, pentru 31-16. Declicul îi oferă și lui Doyle oportunitatea de a marca și englezul profită pentru a duce balonul în zonă centrală. Manumua stabilește totodată și scorul final la 38-16!

Campionii se apropie astfel la doar trei puncte, cu un meci în minus, de liderul Steaua. Pentru Timișoara Saracens urmează restanța de la Baia Mare din data de 3 mai, ora 14.00.

Timișoara Saracens: Taupaki, Căpățînă, Mariș, Popârlan, Drenceanu, Morrison, Gorcioaia, V. Rus, Vl. Zaharia, Pretorius, Hunt, Iștoc, Manumua, Lemnaru, Simionescu. Au mai intrat: Vl. Popa, Mureșan, Stemmet, Doyle, Stewart, Sabău, Ianuș, Halalilo. Antrenor: Sosene Anesi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.