Partidul Național al Pierzătorilor

Partidul Național al Pierzătorilor

0
DISTRIBUIȚI

Tare trist trebuie să mai fie în casa Partidului Național Liberal zilele acestea. Cu rușinea alegerilor pierdute încă proaspătă, cu un schimb de mame mai mult sau mai puțin eșuat, cu lipsa unor candidați viabili pentru… orice, chiar și pentru propria conducere, PNL pare că pur și simplu nu mai vrea să trăiască. Un partid cuprins de o letargie soră cu agonia, ai cărui membri par să funcționeze pe principiul fiecare pentru el. În acest context, vine încă o dovadă că liberalii au scăpat în ocean pe o barcă cu vâsle.

Recent, 22 de primari PNL din Timiș i-au aruncat mănușa șefului lor de partid, Nicolae Robu, anunțând înființarea unei platforme de acțiune liberală în cadrul filialei.


Edilii au răspuns astfel la decizia lui Robu de a-i schimba din fruntea organizațiilor locale pe adversarii săi din campania pentru șefia PNL Timiș. Era, până la urmă, de așteptat ca un conflict care a durat o perioadă să aibă o finalitate. În plus, cei 22 de „rebeli” au precizat încă de la început că nu-l vor susține pe Cristian Bușoi în cursa pentru președinția partidului, spre deosebire de Nicolae Robu. Iată deci cum ecoul unui scandal local răsună cu sunet de gong până la „centru”. Acum, un lucru e cert: filiala timișeană are „putere” și „opoziție”. Exact ce-i lipsea unei formațiuni și așa în derivă.

Deși primarul Timișoarei a făcut și în trecut valuri în organizația pe care o conduce, efectul produs mai nou de astfel de acțiuni indică un trend la nivel național.

Este pentru prima dată, după ‘90, când Partidul Național Liberal se află într-o asemenea stare de degradare. Bolnav de virusul autodistrugerii, PNL este de ceva timp un soi de strigoi politic, doar că nimeni nu vrea să recunoască. Depășiți, nesiguri, incompetenți, mititei, pregătiți mereu să piardă – aceștia sunt „nepoții” Brătienilor. Ne-au demonstrat că fac opoziție dezastruos, așa că nu e de mirare dacă, la următoarele alegeri, din nou nu-i va crede nimeni în stare să conducă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.