Expoziții „cu lipici” la Muzeul Banatului. Ce idee de inspirație locală are...

Expoziții „cu lipici” la Muzeul Banatului. Ce idee de inspirație locală are directorul și cum pot descifra micuții „Secretele Egiptului Antic”

0
DISTRIBUIȚI

arme confiscate expozitie pistoale (25)

Idei fructuoase la Muzeul Banatului din Timişoara, acolo unde ultimele expoziţii au atras, peste aşteptări, un număr foarte mare de vizitatori. Directorul instituţiei, Claudiu Ilaş, a povestit la PRESSALERT LIVE despre ultimele sale idei.

Acesta a spus că expoziţia de arme „a fost făcută doar din patrimoniul Muzeului Banatului, patrimoniu foarte bogat în arme proaspăt restaurate, frumoase, şi da, expoziţiile de arme tot timpul atrag, au fost peste 1.700 de vizitatori. Nu a fost scump biletul, doar doi lei, lumea a venit, copii au gratuitate, bătrânii la fel, fiind în centrul oraşului, făcând o reclamă adecvată lumea a venit. Dar expoziţiile acestea, făcute pentru o anumită categorie sau pe o anume specializare, atrag publicul”.

Invitatul a vorbit însă şi despre cea mai recentă expoziţie, Secretele Egiptului Antic, care va fi deschisă până la 30 noiembrie şi unde deja au venit mii de oameni. „Este un proiect foarte frumos care a fost şi la Bucureşti, şi la Cluj şi la Iaşi şi ne-am gândit să îl luăm la Timişoara. Şi cum. Costă 10.000 de euro această expoziţie. Nu am avut bani şi nu am cerut nici de la consiliul judeţean. Am beneficiat de câteva sponsorizări, lucru pentru care le mulţumesc celor care ne-au ajutat, domnul Şandor, Cramele Recaş.


Avem promisiuni şi de la Hella cu anumiţi bani, nu foarte mulţi, dar din vânzări şi din aceste sponsorizări încercăm să acoperim şi, la câţi vizitatori au fost până acum, cred că vom reuşi”.

egipt2

Ilaş a povestit că este vorba despre o expoziţie interactivă unde micuţii pot merge să facă o oră de istorie în cadrul căreia pot face poze cu machete ale piramidelor, se pot costuma în personaje precum Cleopatra sau Tutankamon, învățând astfel despre Egiptul antic. „Nu pot să spun că este o expoziţie foarte mare, dar aceste ateliere foarte bine gândite îi atrag şi îi pun la treabă pe copii, inclusiv pot să îşi scrie numele cu hieroglife, pot primi o diplomă, sunt foarte interesaţi de toate aceste ateliere, pot face puzzle-uri”, a mai povestit directorul muzeului.

Pornind de la ideea expoziţiei, Ilaş a spus că Muzeul Banatului ar putea crea o expoziţie care să ateste 300 de ani de la preluarea Banatului de către habsburgi, după înfrângerea turcilor.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.