Analiza alegerilor locale la PRESSALERT LIVE. Radu Nicosevici: “PSD la ora asta...

Analiza alegerilor locale la PRESSALERT LIVE. Radu Nicosevici: “PSD la ora asta (…) este un partid onorabil, nu mai există ura aia viscerală care era împotriva sa în Timişoara” VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

radu nicosevici 1

Radu Nicosevici, preşedintele Academiei de Advocacy, a fost invitat în această seară la PRESSALERT LIVE, acolo unde a analizat rezultatele alegerilor locale de ieri, 5 iunie. Vă reamintim că în urma scrutinului, primar al Timişoarei a rămas Nicolae Robu, cu 12 consilieri PNL în Consiliul Local Timişoara. Pe locul II s-a clasat pesedistul Florin Bîrsășteanu cu nouă consilieri locali, urmat de independentul Adrian Orza. La CJ Timiș PSD a câștigat cele mai multe voturi, fiind urmat de PNL și UNPR.

Analiza pentru Primăria Timişoara şi consiliul local

Legat de înfrângerea PSD la Primăria Timișoara și scorul obținut în CL Timișoara, invitatul a comentat că „știi foarte bine că la PSD au fost discuții multe până a reușit cineva să preia poziția de candidat la funcția de primar.Toți fugeau, nimeni nu voia funcția asta. Ăsta a fost un lucru. Al doilea lucru este că Bîrsășteanu a pornit târziu campania. Evident că era conștient că nu poate să recupereze ecartul care era ca procente între el și Robu”.


Totuși Nicosevici a remarcat că Bîrsășteanu ar fi putut să atragă o mai mare parte din electoratul ostil primarului Nicolae Robu, pentru a aduce mai mulți consilieri PSD în CLT. Invitatul a comentat că și dacă erau două tururi de alegeri, Nicolae Robu ieșea primar oricum, având peste 52% din voturi.

Cursa pentru Consiliul Judeţean Timiş- PSD un partid onorabil

Despre lupta pentru Consiliul Județean Timiș invitatul a declarat că “PSD la ora asta în, vezi rezultatele de la județ, este un partid onorabil,nu mai există ura aia viscerală care exista împotriva PSD în Timişoara sau în judeţ, deci dintr-un punct de vedere a câștigat niște puncte”. Despre rămânerea lui Sorin Grindeanu ca șef la CJ Timiș în cazul obținerii unei majorități, invitatul a comentat că “asta înseamnă că e o ambiție politică, dacă va avea un mandat de succes are șansa să obțină o majoritate relativ confortabilă și să obțină niște rezultate bune la Consiliul Județean va tracta partidul ca imagine în mintea alegătorilor”. Nicosevici a prezis o alianță pentru majoritate între PSD și UNPR și o poziție de vicepreședinte al CJ Timiș pentru Titu Bojin. Legat de Alin Popoviciu, Nicosevici a declarat că cred că „domnul Popoviciu asistat de domnul Robu va încerca să negocieze o poziție de vicepreședinte”. Invitatul a completat că demersul va fi sortit eșecului. Acesta a subliniat că având în vedere problemele penale ale lui Alin Popoviciu, anchetat de DNA, președintele de campanie Dan Popa, copreședinte PNL Timiș, a făcut tot ce a putut și că fără PNL pe judeţ ar fi fost mai mic.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.