EXCLUSIV Aici sunt banii dvs – Societatea Timişoara, sponsorizată de falimentara RATT...

EXCLUSIV Aici sunt banii dvs – Societatea Timişoara, sponsorizată de falimentara RATT pentru discuţii despre legea lustraţiei UPDATE Documentele doveditoare

2
DISTRIBUIȚI

Societatea Timişoara, care alături de alte asociaţii a transmis în 1 decembrie o scrisoare deschisă primarului Gheorghe Ciuhandu în care-şi arăta consternarea „de decizia pe care aţi luat-o în numele nostru într-un conflict politic, folosind Balconul, P-ţa Operei şi Proclamaţia de la Timişoara”, nu a fost la fel de nemulţimită când a beneficiat de sponsorizări pentru acţiunile sale din fondurile publice ale municipalităţii.

sediu societatea timisoara

 PRESSALERT.ro a intrat în posesia mai multor documente care dovedesc că fonduri provenite de la falimentara Regie Autonomă de Transport Timişoara, aflată sub controlul primarului Timişoarei, au plecat spre Societatea Timişoara. În timp ce reprezentanţii RATT se plângeau că nu mai sunt bani pentru investiţii şi anunţau mărirea preţului biletelor, iar primarul Gheorghe Ciuhandu cerea mărirea bugetului regiei, conducerea aproba sponsorizări pe bandă rulantă.

În februarie 2007, în urma unei solicitări semnate de preşedintele Societăţii  Timişoara, Florian Mihalcea, a fost încheiat contractul de sponsorizare înregistrat la RATT cu numărul 2296 prin care „gaura neagră” a bugetului local a sponsorizat cu 3.000 de lei o acţiune a asociaţiei. La obiectul contractului stă scris „sponsorizarea programului Legea lustraţiei , „România – stat membru UE. Cine se teme de lustraţie? – premiile Societăţii Timişoara”. Societatea Timişoara se angaja în schimb „să mediatizeze sponsorul, pe parcursul manifestării”.


De asemenea, în martie 2008, asociaţia a beneficiat de o sponsorizare de 1.000 de lei.

ratt societatea timisoara

ratt societatea timisoara 1

Preşedintele Societăţii Timişoara, Florian Mihalcea, contactat de PRESSALERT.ro. a declarat telefonic că ” da, am primit sponsorizări de la RATT. Am cerut de fiecare dată peste tot bani pentru acţiunile noastre. Habar nu am care este situaţia financiară de la RATT. Nu ne ducem să cerem balanţa societăţilor, când mergem după sponsorizări, să vedem dacă sunt pe plus sau pe minus. Nu ştiu ce probleme sunt la RATT cu banii. Am citit prin presă doar că e un scandal cu instalarea directorului Au fost câteva sute de lei. Nu ţin minte să mai fi primit sposorizări de la alte societăţi ale primăriei”. Întrebat cum a respectat obligaţia de a face reclamă sponsorului RATT, Mihalcea a precizat că „noi am am făcut publici sponsori. Că nu-ţi aduci aminte să fi văzut vreun afiş cu RATT la acţiunile noastre sau că am spus de ei, este altă poveste”. Primarul Gheorghe Ciuhandu nu a putut fi contactat pentru a-şi spune punctul de vedere faţă de această situaţie.

Florian Mihalcea nu vede nici o problemă nici în faptul că în sediul Societăţii Timişoara funcţionează cabinetul europarlamentarului PD-L, Monica Macovei deoarece „nu suntem o asociaţie apolitică, ci nepartinică. Monica Macovei este membra a societăţii şi nu mă interesează că a intrat într-un partid. Liberalul Cristian Buşoi, care e şi el membru, putea să solicite spaţiu aici şi nu era nici o problemă. Când regretatul George Şerban şi-a făcut cabinet de deputat PNŢCD în sediul Societăţii Timişoara nu a spus nimeni nimic”.

2 COMENTARII

 1. Când regretatul George Şerban şi-a făcut cabinet de deputat PNŢCD în sediul Societăţii Timişoara nu a spus nimeni nimic.
  Bine a spus Florian Mihalcea, „cand regretatul George Seban”.
  Pai, atunci (in vremuri de demult) Societatea Timisoara chiar insemna ceva, avea si un ziar numit „TIMISOARA”. Ziar care a fost vandut (nu stiu pe cati arginti) lui Oscar Berger. Atunci cum a fost cu simbolul Timisoarei. Ziarul „TIMISOARA” a fost promotorul presei libere in spatiul banatean, pana a fost vandut. Atunci cum a fost cu intinarea simbolurilor?
  Referitor la confiscarea simbolurilor Balconul, Piata Operei si Proclamatia de la Timisoara mai sa fie. Nu-mi amintesc ca dl. Florian Mihalcea sau alti membrii ai societatii Timisoara sa fie proprietari tabulari ai Pietei. In data de 1 decembrie actiunea de prezentare a celor trei acte a avut loc in interiorul cladirii Operei si nu la balcon. Iar Proclamatia de la Timisoara este a orasului nu a unui grup de oameni.
  In alta ordine de idei, daca s-ar fi intinat aceste simboluri nu cred ca dna. Doina Cornea ar fi luat apararea primarului Ciuhandu. In sprijinul primarului s-a pronuntat si sora Seniorului si Ion Diaconescu.
  Nu m-ar mira sa aflam ca pe societate s-au inmatriculat si masini, ca doar era sport national in perioada cand nu se inmatriculau masini mai vechi de opt ani.
  Pai la criza de chiriasi, de ce nu s-a dus dna Macovei sa inchirieze in alta parte, ca spatii libere in Timisoara sunt multe.
  E plina zona centrala de spatii goale ce asteapta chiriasi.
  Eu cred ca aici (inchirierea catre Macovei) era o manarie cu bani europeni. Cum si sponsorizarile erau obtinute tot pe principiul Basescian: daca nu-mi dai spun ca esti comunist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.