Românii, nunta lui Borcea şi revoluţia

Românii, nunta lui Borcea şi revoluţia

3
DISTRIBUIȚI

Poporul stă cu ochii beliţi în televizor. Să-i vadă pe Becali şi Borcea filmaţi din elicopter la nuntă. E varianta românească a Dallas-ului. Live. Cu milioane de euro care se învârt ameţitor. Nici nu mai contează că, la iarnă, căldura pe o lună o să fie cât costă o roată de la Maybach-ul făcut cadou de nuntă.În timp ce ecranele gem de news alert-uri, care anunţă ultimele scălămbăieli ale naşului de la nunta anului desigur sau ultimele detalii exclusive despre cusătura rochiei de mireasă, într-un colţ de ecran se strecoară o ştire – România a pierdut nişte miliarde de euro prin suspendarea dreptului de a vinde certificate verzi.


Dar cine are timp de asta? Arde buza poporului telespectator să ştie cum s-au spart banii la minut. Reporterii cartuş percutează la fiecare strănut al invitaţilor de la nuntă.

Miliardele de euro, topite-n incompetenţa politrucilor care plâng la televizor că-i criză şi nu-s bani de pensii sau salarii, nu se văd ca bănetul fără număr aruncat la lăutari. Aşa că nu contează. Papionul roşu al dinamovistului cu costum alb miel, dus la altar de naşul baci stelist, rămâne mai mult în mintea poporului decât cartonaşul roşu luat de România. Pentru un motiv simplu – circul este adevărata pâine a românului. Aşa că să ne aşteptăm la revolte-n stradă doar când o să se întrerupă brusc transmisia live cu dansul miresei.

3 COMENTARII

  1. Marele fizician Albert Einstein spunea,despre Marea Depresiune Economica a anilor ’30,ca,,O criza poate fi o binecuvantare ptr.orice persoana,ptr.orice natiune.Pentru ca toate crizele aduc progresul”Si mai spunea el ca…in loc de toate acestea,hai sa muncim serios.Sa terminam odata cu singura criza care ne ameninta cu adevarat…TRAGEDIA DE A NU DORI SA LUPTAM PENTRU A O DEPASI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.