Opt persoane vor fi expulzate, la solicitarea SRI, pentru acţiuni de susţinere...

Opt persoane vor fi expulzate, la solicitarea SRI, pentru acţiuni de susţinere a terorismului

0
DISTRIBUIȚI

Serviciul Român de Informaţii a cerut Parchetului Curţii de Apel Bucureşti declararea ca indezirabile a opt persoane din Orientul Mijlociu, pe o perioadă de 15 ani, „din motive de securitate naţională”, fiind suspectate de „acţiuni subversive” în favoarea unor grupări teroriste.  „În perioada aprilie – august 2012 SRI a investigat informativ şi a documentat activitatea unei reţele de etnici palestinieni cu legături în sfera unor entităţi teroriste.  Cele opt persoane au ajuns şi au încercat să se stabilească în România utilizând filierele de migraţie ilegală cu punct de plecare în zona Orientului Mijlociu. Intenţia acestora era identificarea posibilităţilor de constituire în ţara noastră a unei eventuale structuri de sprijin pentru activităţi de migraţie ilegală ce puteau fi accesate de membri au unor organizaţii teroriste active la nivel internaţional „, a declarat, astăzi, Sorin Sava, purtătorul de cuvânt al SRI. El a mai precizat că măsurile de expulzare efectivă vor fi realizate în perioada imediat următoare momentului în care rămâne definitivă decizia instanţei, de către reprezentanţii Ministerului de Interne. „Măsurile ofensive de cunoaştere, documentare şi destructurare ale SRI faţă de membrii reţelei s-au finalizat prin sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a susţinut în instanţă declararea celor opt persoane indezirabile pentru o perioadă de 15 ani.


Îndepărtarea de pe teritoriul naţional va fi pusă în aplicare de MAI în perioada imediat următoare, după rămânerea definitivă a hotărârii instanţei”, a mai explicat Sava. Aceste persoane sunt acuzate de acţiuni subversive în favoarea unor grupuri considerate teroriste de către organismele internaţionale”, a precizat într-un comunicat de presă Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorul General al României, Laura Codruţa Koveşi a declarat, la RTV, că suspecţii provin din Siria, Libia şi Fâşia Gaza, că aveau legături cu organizaţia Hamas. Aceştia au intrat în România din Serbia, solicitând azil politic.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.