Vasile Blaga: ”Noi vrem un sistem educațional corelat cu piața muncii” (P)

Vasile Blaga: ”Noi vrem un sistem educațional corelat cu piața muncii” (P)

0
DISTRIBUIȚI

Liderul ARD, Vasile Blaga, susține că șansele de dezvoltare ale României depind de modul în care sistemul de învățământ va fi adaptat nevoilor pieței muncii în plan național dar și comunitar.

Într-o întâlnire avută cu locuitorii orașului Jimbolia, Vasile Blaga a insistat pentru repunerea școlii românești pe baze temeinice, de utilitate și performanță. El a menționat că noua lege a educației, adoptată în guvernarea PDL, încurajează și susține învățământul profesional, menit să alimenteze piața muncii cu oamenii bine pregătiți în meserii specifice.


Noi, cei din Alianța România Dreaptă, credem că succesul personal ține de ceea ce știi să faci, nu neapărat de numărul de diplome pe care le ai. Și asta pentru că angajatorii de pretutindeni își doresc meseriași, lucrători bine pregătiți, nu teoreticieni care au văzut șurubul numai în poze. Văd că USL promovează numai bacalaureatul profesional, ceea ce înseamnă o nouă tranșă de șomeri cu diplomă. Până când ne furăm căciula? La ce-ți folosește diploma dacă nu ai  în spate nici un temei practic?”, a mai spus Vasile Blaga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.