EXCLUSIV Amplă operaţiune la Universitatea „Vasile Goldiș” din Arad a procurorilor şi...

EXCLUSIV Amplă operaţiune la Universitatea „Vasile Goldiș” din Arad a procurorilor şi a DGA VIDEO UPDATE 3 Vezi cine sunt profesorii vizați

16
DISTRIBUIȚI

ar 1

Rectoratul Universității de Vest Vasile Goldiș din Arad a fost luat cu asalt în urmă cu câteva minute de procurori, polițiști de la Direcția Generală Anticorupție și jandarmi din trupele de intervenție. Conform primelor informații, este vorbva de o acțiune a Parchetului General, care vizează oi rețea specializată în traficul cu diplome. Anchetatorii au monitorizat modul în care, prin trafic de influență și șpagă, se puteau obține licențe la Facultatea de Științe Juridice din cadrul universității. La această oră se desfășoară  mai multe percheziții în Arad și în alte locații. Printre locațiile vizate se află și sediul unui cabinet al unui executor judecătoresc. Ancheta vizează 40 de persoane  care au legătură cu universitatea, fiind în desfăşurare peste 20 de percheziţii atât în Arad, cât şi în Hunedoara, Bistriţa Năsăud şi alte localităţi unde universitatea are filiale. Procurorii de la Parchetul General acţionează împreună cu DGA, având asigurat sprijinul informativ al SRI. Preţul unui examen de licenţă era de 500 de euro.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1  Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”  este una privată, cu sediul în Arad și filiale în Baia Mare, Deva, Satu Mare, Zalău și Bistrița. Înființată în 1990, cu două facultăți, universitatea a crescut între timp la șase facultăți, cu aproximativ 15.000 de studenți înscriși în cele trei cicluri de licență (180, 240, 300, 360 credite ECTS), master (90 și 120 credite ECTS) și doctorat. Universitatea este semnatară a Cartei Procesului Bologna din 1999. Universitatea are trei cicluri de studii, după modelul Bologna:: licență, master și doctorat. Universitatea este acreditată în sistemul național de învățământ. În urmă cu ma bine de un an, Ministerul Educației a publicat o ierarhizare a facultăților din România, pe o scară în care cel mai înalt calificativ era notat cu A, iar cel mai jos, cu E. Trei facultăți din universitatea arădeană s-au regăsit pe lista celor mai slabe din țară: geografie, științe politice și finanțe.

UPDATE 2 Parchetul General a precizat într-un comunicat faptul că „acţiunea se înscrie în cadrul cercetărilor care se desfăşoară cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă, fiind vizate mai multe persoane, faţă de 4 dintre acestea fiind dispusă începerea urmăririi penale”.


 Decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice din cadrul Universităţii „Vasile Goldiş”, Cristian Alunaru, a declarat pentru PRESSALERT.ro că „nu ştiu despre ce este vorba. Nu am fost anunţaţi oficial despre acţiune. Ca avocat, pot să vă spun că atunci când se fac acuzaţii, trebuie aduse probe, iar atunci ne putem formula o apărare, un punct de vedere. Nu am avut niciun fel de probleme de acest gen semnalate. Nu ştiu de niciun comunicat al Parchetului General. Se pare că ştiţi mai multe decât ni s-au spus nouă”.

Printre cei care fac parte din consiliul de conducere al Facultății de Științe Juridice se află și procurorul Marius Neculcea, fostul șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, în mandatul căruia a fost instrumentat celebrul dosar “Executați-l pe procurorul Dolcu”. Abuzurile săvârșite de subordonații lui Neculcea, prin falsificarea interceptărilor telefonice, sunt anchetate acum de Consiliul Superior al Magistraturii. 

UPDATE 3 Printre cei la care anchetatorii au făcut percheziții se numără Hadrian-Dacian Gagea și Sorin Fîldan care predau la Universitatea de Vest Vasile Goldiș. Hadrian Gagea este executor judecătoresc în Arad, este lector univesritar și este născut în 1973. A absolvit Facultatea de 1996 chiar la Universitatea la care este acum dascăl. Potrivit CV-ului său, în 1997, a făcut studii universitare la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București, de unde și-a luat și diploma de doctor, în 2004. Potrivit site-ului oficial al Universității Vasile Goldiș, Gagea face parte din departamentul de Drept Privat. În același departament, dar în structura de conducere, activează Sorin Fîldan. Născut în 1963, acesta a trecut în CV, la educație, atât facultatea de Drept a Universității de Vest Timișoara, cât și dreptul la Universitatea Vasile Goldiș din Arad. Acesta este doctor lector universitar, consilier juridic la firma care îi poartă numele, Fîldan Consulting, dar are și propriul său cabinet de mediator.

16 COMENTARII

 1. Aici a crescut si tanarul jurist Igas???? Poate verifica cineva si diploma agramatului!!!!! „Branconierul” ala merita intors la ciclul primar!!!!!
  Bravo !!! Hai sa vedem ce „spioni” de pe la 2si 15 au mai luat diplome!!!!!! A, poate si ceva frontieristi,de ce nu!!!!!
  Ave chicken!!!!!

 2. Bravo lui,ca nu pune in practica studiile juridice,e slab pregatit,chestia cu „STATUL POLITIENESC”,o comisie sa-i ANULEZE diploma de rahat!?!

 3. La Marghita s-a mergeti s- a se vada ce bal mascat e acolo .L-a puricat toti profesorii,secretatele si intermediarii ce duc profesorilor banii!Cred ca nici macar unul nu ar merita o diploma ,si toti au functii mari si niste ……..Ne pleaca creierele si raman vechili tovarasi si etc….ajungem de rasul lumii nu al Europei.Mi-e scarba cand m-a gandesc cum se face scoala in tara asta!

 4. Vasile Goldis,Biotera,Spiru Haret ,Mihai Eminescu,Universitatea de Vest (asta e mai cu mot in sensul ca taxele sunt mai mari nu ca se face scoala pe bune ), etc -toate sunt fabrici de diplome ,unde intra boi si ies vaci !mai vin dupa aceea si cu pretentii de mari studiosi cu studii superioare !behaie atat Politia Romana cat si pol locala ,ISU,Jandarmeria si cam tot ce tine de M.A.I si structurile locale de asemenea specimene scolite pe o carca de bani in asazisele ….universitati de doi bani !

 5. mai era una pe la Herculane tare populara printre politisti de frontiera si vamesi . La fel si acolo era valabil principiul intrau boi si ieseau vaci.

 6. sa se dea lista cu absolventi si studenti care toti is bugetari si la randul lor iau spaga sa le dea profesorilor care dau sefilor care dau mai sus s.a.m.d. List cu sotii, sotiile acestor bugetari care la randul lor s-au apucat de aceeasi facultate, pe spaga ca sa fie safi la randul lor. Preturi intre 100 lei de axamen si 400-500€ licenta. Deci cu spaga curenta de bugetar poti fi absolvent, master, doctor, tot ce-ti doresti, academician de Arad, savant de Ineu, om de stiinta de Gurahont…

 7. Pentru cacamaca,

  Si mie mi-ar fi scarba in locul tau, dar de felul cum scrii.
  Voi, acei ce nu puteti scrie corect in limba romana nu mai poluati internet-ul cu scrierile voastre.
  Va rog abtineti-va, pana cand treceti de nivelul clasei a II-a primara.
  Si eu ma gandesc sa pledin tara aceasta intotdeauna cand vad cum unii ca tine sunt „foarte grozavi” comentatori, uitand insa proverbul romanesc „decat sa cauti paiul din ochiul celuilalt, mai bine vezi-ti barna din ochiul tau”.

  Cu respect,
  Justitiara

 8. PTR PASCU, in orice scoala, cine vrea sa invete, invata! Nu zidurile fac o scoala ci spiritul care salasluieste in transa! sUNT SCOLI PRIVATE CARE AU SCOS OLIMPICI!, nu este nimeni vinovat ca printre studenti si profesori mai circula spaga! acum se ocupa DNA de ei si sa vezi ce scoli competitive vor fi! Oricum sa nu crezi ca scoliile de stat sunt mai bune! tot asa este, cine vrea invata iar cine nu vrea sa invete si are bani da spaga la profesor si iese bou cu diploma! inclusiv la medicina se procedeaza asa! sper ca DNA sa nu se opreasca doar aici si sa mearga si in facultatiile de stat! tot sistemul de invatamant din romania este corupt!!!

 9. Si Medicina facuta intre doua trenuri?!?”4 in 2″si gata diploma de licenta la Asistenti????S-a umplut Bucurestiul asa…a mai fost un foc de paie,s-a stins repede:cum putea asistenta de la Giulesti cand au ars cei 6 copii sa si munceasca sa si fie studenta la Arad la cursuri de zi???

 10. mda…aiurea…sincer nu are voie sa scoata presa cica poftiti afara…ce-i asta frate?? nu are voie ca nu e stat politienesc sa nu aibe presa voie acolo….deci??

 11. Universitatea de Vest -„Vasile Goldis” din Arad are in randurile ei si profesori si angajati dar si actuali si fosti studenti de valoare certa…asa cum scria cineva mai sus..”nu zidurile dau valoare unei institutii de invatamant…” sigur multe nu s-au spus ,in 23 de ani s-au petrecut fapte reprobabile ,incepand de la..PRESEDINTIA statului roman si terminanad cu cele mai „neiluminate din punct de vedere juridic dar si moral unghere”..inclusiv SERVICIILE DE INFORMATII ,JUSTITIE,POLITIE ..si chiar banala piata de unde ne procuram hrana ,alimente,banalele legume…eu unul consider ca sistemul este principala cauza dar si caracterulmultora dintre noi…interesant ar fi fost ca cei care au facut comentarii sa se si ..semeneze,NU SA LE DEA ANONIME..astfel de BRANZOVENESTI,FARFURIDII,CATAVENCI TIPATESTI ,JOITICI,KIRITE SI KIVUTE …fac astazi deliciul presei si al internetului..cu filozsofiile si aprecierile fanteziste…e drept exista o pata de culoare dar problema este sa ne revenim cat mai urgent altfel….unii vor defila pe teritoriulnostru nu doar „falfaind” tot felul de drapele si ADEVARATE STINDARDE prin care ne vor decredibiliza ca tara si neam….Nu pledez pentru tacere ,dimpotriva vreau doar sa va propun sa aveti curajul sa va semnati ,pentru ca in viata nimic nu este mai important decat caracterul si asumarea responsabilitatii faptelor..ASA S-AU NASCUT LEGENDELE nu numai la romani ci si la alte popoare….cat despre fapta in sine ,eu am auzit despre altii si mai multe…nimeni insa nu s-ar fi..”deranjat” pentru ceea ce aflasem eu….i-am vazut pe multi cum s-au catarat pe functii si ..acte de lideranta ,am lucrat cu foarte multi din politie ,servicii,educatie…eu cred cu tarie in ceea ce afirm ,dumneavostra ..”criticii mei” puteti crede in ceea ce doriti..dar din pacate acesta este adevarul…institutiile de invatamant din Romania au devenit corupte in special dupa reprobrabila asa zisaREVOLUTIE din decembrie …atunci cand un popa iredentist a adunat in jurul sau hotii ,informatorii,derbedii ,prostituatele si retardatii Romaniei sub inalta titulatura de..”revolutionari”..DE ACOLO A INCEPUT TOTUL..de acolo din acel moment romanii au fost bulversati si scosi din minti de tot felul de idei,lozinci sau ..”strategii” care de fapt ascund in ele ..golaneala numita politica de stat…Este regretabil faptul ca o astfel de institutie ..si-a murdarit atat de grav imaginea….chiar prea grav..iar eu va spun ca multe inca sunt..ASCUNSE,pentru ca in activitatea acestei institutii sunt implicati MULT PREA MULTI INFRACTORI CARE SE ASCUND DUPA APELATIVUL..”OAMENI AI LEGII” fie ei din politie ,servicii sau justitie ori magistratura….cu ani in urma am incercat sa ma angajez si eu…NU SE POATE MI -SA RASPUNS….”.nu aveti recomandatii specifice si apoi ..ati lucrat si la altii ceea ce va face INCOMPATIBIL”…da asa a fost eram INCOMPATIBIL..TOTI ERAU HAIS doar eu eram ..CEA!…IN NICI UN CAZ NU DORESC SA TRANSEZ SUBIECTUL PE VREO TEMA CARE SA MA SCOATA „INGER” sau „USA DE BISERICA”..dar de la ceea ce se intampla ,la modul meu de a fi de un ..toc de usa tot eram bun!…stau si ma uit cum hoti si derbedei care „au promovat ” scoala de la TIMISOARA ,unde am predat” se lupta astazi”…pentru grade si functii la care in mod normal nu aveau ..acces..asta intr-un stat normal ,dar intr-o tara in care derbedeii inunda serviciile de informatii sau structurile de ordine publica si justitie…ALEA JAPCA EST!toate bune si…mai reflectati…oricat de mult va doriti sa ma anjurati,pentru afirmatiile mele NU UITATI UN LUCRU:ROMANIA TREBUIE SA RAMANA ASA CUM AM PRIMIT-O DE LA MOSII SI STRAMOSII NOSTRI!INDIFERENT DE ..EFORT sau care ar fi ACESTA!MERITA!

 12. Referitor la aceasta ancheta, autoritatile sa-si faca datoria.
  Hadrian-Dacian Gagea este un profesor corupt si ar fi bine sa se faca dreptate. Faptul ca are bani si situatie sociala buna (PCR= pile, cunostine, relatii) ar putea sa-l scoata „basma curata”, doar suntem in Romania.
  DNA – fa-ti datoria.

 13. Impresionantă înțelepciunea și calmul prof. univ. dr. inginer Alunaru, decanul al unei facultăți: “nu ştiu despre ce este vorba. Nu am fost anunţaţi oficial despre acţiune. Ca avocat, pot să vă spun că atunci când se fac acuzaţii, trebuie aduse probe, iar atunci ne putem formula o apărare, un punct de vedere. Nu am avut niciun fel de probleme de acest gen semnalate. Nu ştiu de niciun comunicat al Parchetului General. Se pare că ştiţi mai multe decât ni s-au spus nouă”.
  Să fi fost decanul Alunaru anunțat „neoficial”? Oare cine s-o fi făcut? Ar fi interesant de știut, poate?
  N-a avut „niciun fel de probleme de acest gen”, adaugă starostele obștei avocățești din localitatea reședință de județ. Oare să vorbească dr. Alunaru la persoana întîi singular, au plural?
  Dacă tot e mult prea devreme pentru a înlătura norul de îndoială ce planează asupra instituției de învățămînt superior „de vest” cu sediul în reședința de județ, mă întreb dacă bunul slujitor al legii nu ar găsi timp să îmi „elibereze” chitanțele pentru superbele servicii prestate în anii 2008-2009, după Iisus Christos, chiar dacă acește mici speze nu vor mai putea fi adăugate la cheltuielile de judecată, cum potrivit le-au numit, în scris, înțelepții judecătorii la vremea deciziei finale.
  Nu există voce mai potrivită pentru a apăra focarul de știință și cultură „de vest” decît avocat dr. inginer profesor universitar de vest, vorbitor de limbă germană chiar și pe întuneric, Cristian Alunaru.

 14. stimabililor nu sunt in cauza nu apar pe nimeni dar cu facultatea la goldis au ajuns sefi si sunt in Politia Romana, apoi nici cu Universitatea de Stat de la Oradea nu mi-e rusine, zice-se ca acolo u examen e mai ieftin la spaga ca si la goldis ….deci cum ramane cine vrea si e pasionat invata oriunde

 15. Un coleg de serviciu spunea ca la Universitatea din Oradea la facultatea de Geografie, un asistent cere spaga pentru un examen 500 de euro, iar daca vi se pare mult, el ar afirma, pare-se ca trebuie sa imparta cu titularul de catedra, deci….nu e mult !!!!! :))

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.