Autorii mega-fraudei cu medicamente pentru bolnavii de cancer petrec sărbătorile de Paști...

Autorii mega-fraudei cu medicamente pentru bolnavii de cancer petrec sărbătorile de Paști după gratii. Singurul inculpat căruia i s-a schimbat soarta

2
DISTRIBUIȚI

 medici deva 4

Magistrații Tribunalului Hunedoara au decis astăzi să prelungească mandatele de arestare preventivă pentru nouă inculpați în dosarul fraudei cu medicamente pentru bolnavii de cancer. Pentru că mandatele ar fi expirat în perioada Paștelui, autoritățile au decis să judece cazul mai devreme. Astfel, nouă persoane, cercetate pentru pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul farmaceutic, vor petrece sărbătorile după gratii. Decizia magistraților poate fi atacată cu recurs.

În cazul fostului ofițer SRI Călin Popa măsura arestării preventive a fost înlocuită cu cea de interdicția de a părăsi țara. De menționat că acesta a cerut în instanță eliberarea pentru că are un copil minor, o fetiță de nici 3 ani, argumentând că dacă și el, și soția lui, medic oncolog, arestată și ea în acest dosar, se află după gratii, nu are cine să aibă grijă de copil.

Cei nouă au fost arestați la începutul acestei luni. Este vorba despre Tatiana Făgădar, consilier local, preşedintele organizaţiei municipale a PC Hunedoara, şi parte din conducerea judeţeană a unui lanţ de farmacii, soţul ei Iulian Făgădar, medicii oncologi Elisabeta Mezo, şeful Secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, Alina Maura Popa, medic oncolog şi soţul acesteia, Călin Popa, fost ofiţer SRI.


Au mai fost reţinuţi Cristian Doţiu şi Ciprian Ban, administratori la o farmacie din Hunedoara, Doţiu fiind şi director zonal la un lanţ de farmacii din Ilfov cu puncte de lucru în Hunedoara şi Orăştie, Ramona Goia, administratorul unei farmacii din Deva, şi Adriana Enuţa, contabila firmelor în cauză. La acea vreme, a fost emis mandat de arestare în lipsă pentru un fost consilier hunedorean în mandatul trecut din partea PC, Mihai Drăgoescu. Acesta a înfiinţat trei firme „fantomă”, pe numele cărora emitea facturi false şi intermedia legăturile între medici şi farmacişti, spun procurorii. Drăgoescu s-a predat însă câteva zile mai târziu.

Cele zece persoane au ajuns în arest după ce polițiștii hunedoreni au făcut mai multe percheziţii la casele şi societăţile ce deţineau farmacii ale unor persoane suspectate că au pus la cale una dintre cele mai elaborate fraude cu medicamente decontate. Membrii grupării au falsificat reţete pentru medicamente de cancer şi le-au decontat la Casa de Asigurări.

2 COMENTARII

  1. In episodul nr.61 din serialul”Suleyman Magnificul”,se pedepsea cu executia,pentru fapte gen „murdarii in familie”,dar pentru fapte de GENOCID,ca in cazul acestor nenorociti!Cat priveste pe fostul ofiter SRI,C.P.,el de fapt fiind „CREIERUL”,decizia este grava,deoarece acest fost aparator”Patrie si Onoare”,nu este la prima escrocherie!

  2. Nora Corvin, te-am prins cu temele nefacute; iata ce scrie in „Mesagerul Hunedorean”:
    „Magistrații Curții de Apel Alba Iulia au decis, în urmă cu câteva minute, prelungirea măsurii de arest preventiv pentru toate persoanele aflate în spatele gratiilor, în dosarul fraudelor farmaceutice.

    Potrivit purtătorului de cuvânt al instanței, Cosmin Muntean, judecătorii au respins ca nefondate recursurile declarate de către cele 9 persoane pentru care Tribunalul a decis prelungirea arestului, iar referitor la Călin Popa – cel pentru care s-a decis punerea în libertate, cu interdicția de a părăsi țara, magistrații au admis recursul procurorilor DIICOT, și au dispus prelungirea duratei de arest și pentru acesta. Decizia Curții de Apel este definitivă, astfel că toți cei zece acuzați din acest dosar vor mai sta, cel puțin 30 de zile, după gratii.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.