Firma în care este asociat un avocat timișorean, implicată într-o fraudă cu...

Firma în care este asociat un avocat timișorean, implicată într-o fraudă cu asigurări anchetată de DIICOT

0
DISTRIBUIȚI

bani-banca

DIICOT Timișoara investighează o fraudă de proporții cu asigurări printre cei anchetați aflându-se și admnistratorul firmei Stability Insurance, Luminița Matei, care este și asociată în societatea comercială cu avocatul Adrian Gârboveanu. Alături de aceasta pentru au fost puse sub acuzare pentru grup infracțional organizat, înșelăciune și infracțiuni informatice și Lavinia Cazacu, fost director la Carpatica Asigurări Timișoara și asociată cu Matei într-o altă societate, și Oana Borugă, angajată a firmei de asigurări. Ancheta a început după ce un broker a depus o plângere în care a reclamat că a fost înșelat printr-un mecanism simplu, dar extrem de eficient.

Pe motiv că au o problemă cu una dintre firmele de asigurări, Luminiţa Matei şi Lavinia Cazacu i-au cerut să le creeeze conturi pe platformele online în numele societății pe care o reprezenta și astfel să poată continua să opereze, susținând că au clienți care vor asigura un profit consistent. Pentru a-l convinge, una dintre ele a sunat „ţinta” şi s-a recomandat ca fiind de la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor şi i-a cerut să o ajute pe prietena ei, numai că ghinionul ei a fost că discuţia a fost înregistrată.


Au trimis datele false ale unor „agenţi” de asigurări, fiind create zece conturi. În numai cinci zile, folosindu-se de aceste conturi, au fost încheiate 482 de poliţe de asigurări, în valoare de aproximativ 150.000 lei. Din întreaga sumă au ajuns în conturile brokerului doar aproximativ 6.000 lei.

În urma percheziţiilor efectuate şi a investigaţiilor ulterioare a reieşit că în decurs de câteva minute, unul dintre agenţii de asigurări, care a folosit unul dintre conturile create, s-ar fi deplasat şi a încheiat asigurări în Constanţa, Ploieşti şi Giurgiu. Conform unor surse bine informate din piaţa asigurărilor la DIICOT a fost depusă şi o a altă plângere penală pentru aceleaşi persoane de către o societate de asigurări, prejudiciul de care sunt acuzaţi fiind de 250.000 lei, iar metoda folosită fiind aceea de a încheia asigurări, de a încasa banii şi a doua zi de a anula poliţa de asigurare.

Contactat de PRESSALERT.ro, avocatul Adrian Gârboveanu a declarat că ” eu nu am ştiut nimic de chestiunea aceasta. Eram doar asociat. Am aflat de probleme doar după ce a apărut acest dosar la DIICOT. Omul care a făcut plângerea, Ciprian Ene, părea de încredere. I-am făcut o plângere penală şi noi în care este începută urmărirea penală”. Ciprian Ene, cel care a depus plângerea în urma căreia a fost începută ancheta DIICOT, a susţinut că „plângerea au făcut-o împotriva mea după ce au fost ridicaţi şi anchetaţi de DIICOT pentru ce i-am reclamat eu. Plângerea lor cu acuzaţii fără nici o legătură cu realitatea am demontat-o prin documentele pe care le-am prezentat. Nu am fost informat că ar fi fost începută sau nu urmărirea penală împotriva mea”. Ancheta DIICOT este în desfăşurare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.