Birourile în vile la Timișoara, la jumătate de preț față de Bucureşti

Birourile în vile la Timișoara, la jumătate de preț față de Bucureşti

0
DISTRIBUIȚI

Screen Shot 2013-07-25 at 8.20.11 AM

Vilele de închiriat ca sedii de firme au prețuri care la prima vedere par să nu aibă nicio noimă. Chiar dacă se găsesc relativ în aceleaşi zone prețurile chiriilor variază de la câțiva euro la peste 10. Agenții imobiliari au realizat un studiu care arată că până la urmă prețul e dictat de suprafața închiriată și locație.

”Pentru firmele aflate în căutarea unui sediu, în special IMM-uri şi companii cu profil antreprenorial, vilele pot reprezenta adesea o alternativă mai accesibilă decât clădirile office dedicate, cu condiţia de a satisface nevoile de suprafaţă, de creştere a companiei şi de dotări”, spune Daniel Crainic, specialist imobiliar.


Potrivit unei analize realizate de cel mai mare portal de imobiliare din România, chiria pentru spaţiile de birouri amplasate în vile variază între 2,5 și 12,2 euro.

De exemplu o vilă din zona Mircea cel Bătrân cu o suprafață de 220 mp se închiriază cu 2,5 euro pe metru pătrat (550 de euro). La același preț e disponibilă o vilă din apropiere – în zona Cetății – cu o supafață de 320 metri pătrați (800 de euro). În centrul Timișoarei (zona Piaţa Unirii) un spaţiu de 115 metri pătraţi, amenajat în stil baroc, se închiriază cu 12,2 euro pe metru pătrat pe lună (1402 de euro), comparabil cu preţul solicitat într-o clădire de birouri dedicată. Un preţ apropiat – 12 euro pe metru pătrat – este cerut pentru o suprafață de 141 de metri pătrați într-o vilă din centru orașului, închiriată fără mobilier (1692 de euro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.