Burning Table pregăteşte un recital acustic: „Luxul de a face ce îţi...

Burning Table pregăteşte un recital acustic: „Luxul de a face ce îţi place, nu îl poţi avea decât în muzica liberă“,

0
DISTRIBUIȚI

burningtable

După concertele susţinute în deschiderea legendarei trupe americane The Animals din Bucureşti, dar şi în diverse oraşe ale ţării şi chiar şi la Viena, timişorenii de la Burning Table pregătesc un recital acustic, prima „ieşire“ în această formulă fiind programată la sfârşitul acestei luni, la Timişoara.

„Pregătim varianta acustică pentru locuri unde nu putem cânta full power. Va fi o experienţă foarte interesantă ce descoperă noi faţete şi calităţi ale acestui proiect. Cele 11 compoziţii care vor fi incluse pe primul nostru disc sunt rearanjate şi orchestrate. Înlocuirea unor instrumente  în anumite locuri şi oferirea unui spaţiu mai larg vocii, vor face ca cei ce vor veni la concertele acustice să audă chestii noi. Încercăm să nu pierdem din energie şi dinamică, dar este inevitabil într-un mediu acustic. Căutăm soluţii şi încercăm să introducem noi instrumente. Iar atunci când spun chestii noi, nu mă refer la piese ci mai degrabă la sound“, ne-a declarat Saşi Vuşcan din partea trupei, care a mai adăugat faptul că albumul de debut al celor de la Burning Table va apărea în luna septembrie a acestui an.

Timişorenii a căror piesă Soft Panic a intrat în rotation la Radio Guerilla pregăteşte un turneu internaţional pentru această toamnă.


Dar şi un DVD, în colaborare cu TVR. „DVD-ul este rezultatul muncii  de anul acesta, şi reprezintă sunetul actual al trupei, însă sunetul trupei evoluează constant şi suntem în continuă căutare a unor noi forme de exprimare. În variantele actuale, piesa noastră Harp Racks are o adevărată parte de trip hop, poţi auzi elemente de experimental, chiar ceva dub pe alocuri.  Dezvoltăm fiecare idee şi încercăm să definim un sunet personal. Este foarte greu, dar nu renunţăm“, a mai adăugat Saşi.

Povestea formaţiei Burning Table a început în noiembrie 2011. După o lungă carieră în ultimii 25 de ani în diferite proiecte, nucleul format din Zsolt Szabo (chitară), Levi Molnar (tobe), Nagy Bogy (voce) şi Ştefan Czifrak au decis să pună bazele Burning Table, debutul lor devenind una dintre cele mai notabile apariţii ale anului. Evoluţia trupei s-a concretizat mai apoi prin plecarea lui Ştefan şi adăugarea a doi noi membri: Răzvan Marcuci (bas) şi Saşi Vuşcan (chitară, synts, programare). „Luxul de a face ce îţi place, nu îl poţi avea decât în „muzica liberă”, acolo unde nu există presiuni financiare şi obsesia maladivă de a avea succes de masă“, a mai adăugat Saşi Vuşcan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.