INCREDIBIL Poșta din Giarmata Vii, o cutie de carton într-un magazin alimentar....

INCREDIBIL Poșta din Giarmata Vii, o cutie de carton într-un magazin alimentar. Vezi cum poți lua corespondența vecinului

3
DISTRIBUIȚI

posta butic

Situație incredibilă la trei kilometri de Timișoara. În localitatea Giarmata Vii poștașul a fost dat afară, pentru nereguli, iar acum cei aproape 1800 de localnici trebuie să meargă la alimentara ca să își ridice corespondența. Toate scrisorile, facturile și trimiterile speciale sunt la discreția oricui, într-o cutie de carton, lângă rafturile cu marfă.

Proprietarii magazinului sunt bine intenționați. ”Vineri, după ce factori poștali din alte localități au împărțit pensiile la Căminul cultural, au venit aici cu cutia, în care au lăsat corespondența sătenilor ce nu au fost acolo. Sunt în general facturi de utlități și telefonie, câteva reviste, presupun că nu acte”, spune Angelica Spătaru, administratorul magazinului Angy Market.

De o lună de zile cei aproape 1.800 de săteni din Giarmata Vii nu mai au factor poștal. Prima măsură luată de conducerea Oficiului Județean de Poștă Timișoara, împreună cu primăria a fost să deschidă Căminul Cultural două zile pe lună, pentru distribuirea pensiilor și a ajutoarelro de șomaj.


Scrisorile trebuiau aduse de factorii poștali din comuna învecinată, de două ori pe săptămână. Asta nu s-a întâmplat niciodată. ”Am abonament la ziar, la Renașterea Bănățeană,deși publicația apare zilnic eu nu am primit niciun număr luna aceasta. M-am și supărat că am plătit abonamentul degeaba”, declară Silvius Lombrea.

Cea mai mare problemă e a facturilor. Neprimindu-le acasă oamenii riscă să nu le achite la timp și să le fie sistate anumite servicii. Oamenii de afaceri din Giarmata Vii sunt siderați. ”Am auzit și eu că avem așa-zisă cutie poștală la magazin. Vă dați seama că toate facturile mele, pe casă și firmă, ajung într-o cutie la magazin. Mi se pare penibil. Sunt oameni care nu gândesc. Corespondența are regim special, iar eu risc să mă trezesc cu utilitățile tăiate că nu știam că am de ridicat corespondența dintr-o cutie de carton de la alimentara”, ne-a spus Marius Petcu.

Ioan Râpa, șeful Oficiului de Poștă Județean Timiș spune că ”nu am dat nicio dispoziție să se pună o cutie și nici nu știu de așa ceva. Încerc să mă descurc cum pot, numai eu știu cum să aranjez lucrurile să fie bine”.

 

 

3 COMENTARII

  1. a fost dat afara pt nereguli sau au loc reduceri masive de personal s-a desfiintat postul si tot astia mici sufera? si daca a fost dat afara pt nereguli de ce nu angajeaza altul? ce spuneti despre situatia factorului postal de la 20 de km de Timisoara care duce pe bicicleta corespondenta si toate cele pt 3 sate? acolo tot pt nereguli au desfiintat posturile de factori postali? Se fac reduceri de personal masive si atunci cu ce sunt astia mai buni decat ailalti? Ne mai vedeti la vot cand isi mai vad ei….

  2. Daca asta ar fi singura problema a comunei ghiroda, ar fi bine. Dar intrebati-l pe primar
    – cum de au ajuns in jur de 500 de camioane cu moloz de la santierul de pe str Closca sa fie depozitate pe terenurile oamenilor , langa pescaria Ghiroda?
    – de ce nu da autorizatie de constructie pietei de pe centura?
    – de ce nu da autorizatii de constructie pe niste parcele, care au fost parcelate curti constructii sub semnatura lui?
    – de ce nu a accesat niciun euro din fondurile europene?
    – de ce copii din Giarmata Vii, merg la alte scoli cand a lor este noua?
    ……
    …..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.