Iubitorii de animale au protestat în centrul Timișoarei. Cine a „piperat” manifestarea...

Iubitorii de animale au protestat în centrul Timișoarei. Cine a „piperat” manifestarea cu comentarii excentrice GALERIE FOTO & VIDEO

7
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1962587136">

maidanezi protest timisoara 4

Iubitorii de animale au ieşit astăzi din nou în stradă la Timişoara pentru a protesta împotriva legii care permite eutanasierea câinilor vagabonzi la 14 zile dacă nu-i revendică nimeni.  Aproximativ 100 de oameni s-au plimbat o oră la prânz prin Piaţa Operei, timp în care şi-au făcut cunoscute mesajele prin intermediul pancartelor: „Sterilizaţi-vă metişii”, „adoptaţi, nu cumparaţi”, „soluţii eficiente există, aplicaţi-le”, „omul e vinovat pentru câinele abandonat”. Cu toate că aţiunea de astăzi a fost liniștită, spre deosebire de ultimul protest al iubitorilor de animale de la Timişoara unde mai multe protestatare au ridicat tonul la jurnalişti,  oamenii ieşiţi în stradă au avut totuşi nemulţumiri. Printre protestatari a circulat o poveste conform căreia în mai multe localităţi din Timiş precum Săcălaz, Ghiroda, Dumbrăviţa sau Chişoda câini vagabonzi ar fi fost ucişi  cu Furadan.  Una dintre protestare a comentat că unul din câinii unei asociaţii a fost şi el ucis, astfel că cel mai tarziu săptămna viitoare va aduce probe de la DSV care să demonstreze că animalele au fost otravite.

Dincolo de slogane şi poveşti cu câini ucişi în mod barbar, nemulţumirile au fost făcute publice şi în alt mod. În marea de protestatari s-a remarcat o doamnă care  pe toată durata marşului prin Piaţa Operei şi-a strigat nemulţumirile.  Paleta de teme abordate a fost una largă, de la Abel şi Cain până la economia mondială. „Vrem să fie plină piaţa cu sânge de câini? Vai şi amar, treziţi-vă. Cel care a ucis oameni e liber şi a fost decorat, acuma vrem să îi decorăm şi pe cei care ucid  câinii. Unii stau şi înghit, dar viaţa nu e o prajitură”, a  atenţionat iubitoarea de animale. După ce a tras concluzia că eutanasierea maidanezilor se leagă de refuzul de a vinde Roşia Montană străinilor, femeia a explicat că guvernul a închiriat peşteri pentru experimente nucleare cu atomi. După ce a cerut să se afle dacă bunica micuţului de patru ani ucis la Bucureşti era cu adevărat rudă cu victima, femeia a dispărut din grupul de protestatri.  Aerul excentric al protestului a fost întreţinut în absenţa femeii de doi tineri care prin ţinutele lor au ieşit în evidenţă.

Reacţiile trecătorilor la protestul din Piaţa Victoriei au fost şi ele diverse.  Deşi nimeni nu a pledat pentru uciderea câinilor, cei mai mulți trecători au spus că nu vor câini agresivi pe străzi. „Să rupă copiii lor, dacă nu îi ucid”, le-a urat un nemulţumit manifestanților.  După aproape o oră în care s-au plimbat şi au expus pancarte, nemulţumiţii din Piaţa Victoriei au plecat, conștienți că gestionarea maidanezilor a rămăs în plop până la adoptarea sau respingerea legii care momentan a fost contestată la Curtea Constituţională.

 

 

7 COMENTARII

  1. Cine urăște animalele urăște și oamenii, dar primul postac nu poate pricepe, deși se autodefinește, ridicol: IUBITORUL OMULUI… Vorba ce-i este dragă – OLIGOFREN – a rostit-o privindu-se, tandru, în oglindă?

  2. Suflet bun, cum e sufletul tau cand atatia caine sufera de foame,boala si accidente pe strada? Vrei sa i sterilizezi si sa i relochezi? Crezi ca le faci un bine procedand asa?

  3. pt redactia PressAlert – Povestea cu otravirea canilor & pisicilor in satele de langa Timisoara – NU este poveste ! sunteti in urma rau de tot … Jurnalisti de la alte ziare stiu situatia si investigheaza … Cadavrul cainelui care apartine unei asociatii din Timisoara este la DSV si se va primi rezultatul sapt care vine! … mai studiati si voi inainte de a debita „povesti”

  4. Ai dracu cu sufletele voastre ,,bune,,…! Pentru caini iesiti in strada,dar pentru copii abandonati nu ati da un leu sa ii ajutati.Cand ma uit in pozele cu toate nefecundatele din ele,inteleg de ce isi manifesta ,,dragostea,, fata de caini.
    Daca luati fiecare dintre voi o potaie acasa,erau mai putini cu 100 maidanezi prin Timisoara.Dar,nu sunteti bune decat de zbierat prin piata…

  5. Am luat maidanezi acasa, javra pe 2 picioare, azov, care nu-ti dai numele, pentru ca n-ai boase! Am dat si pentru orfani si pentru sinistrati, si pentru fel si fel de ‘oropsiti’, dar tu n-ai cum sa intelegi , ca nu te duce capul ala gol, si n-ai nici in suflet absolut nimic.Tu si cei ca tine nu ar trebui sa respire aerul acestei planete, care e si a cainilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.